Retikül

2021.03.12. 12:12

Maradjon táskája is örökké fiatal

A kézitáskáink akár életre szóló kiegészítőink is lehetnek, ám ehhez az is kell, hogy megfelelően ápoljuk őket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A retikülök „szépségápolásával” kapcsolatban a Vasárnap Reggel legutóbbi száma lát el minket tanácsokkal.

Óvjuk meg a szennyeződésektől!

A megvásárlás után az új táskát feltétlenül érdemes úgynevezett impregnáló spray-vel kezelni. Ezzel a folyadékkal lefújva ugyanis a kiegészítőnk ellenállóbbá válik a víz és a piszok ellen is. A műveletet pár hetente érdemes megismételni a hosszantartó hatás eléréséhez.

Amennyiben mégis folt kerül a retikülre, minél gyorsabban töröljük át az érintett részt nedves, szappanos ronggyal. Ha már elég tisztának látjuk a felületet, egy száraz ruhával is dörzsöljük át, hogy a szappan se hagyhasson nyomot rajta. Ez a művelet főként valódi és műbőr kiegészítők esetén hatásos, vászontáskáknál az egyszerű gépi mosással is elérhető a kívánt végeredmény.

Az idő se tehet kárt benne!

Ahogyan saját magunkat, úgy a táskánkat is megfiatalíthatjuk a megfelelő „kozmetikumokkal”. A töredezett bőrt speciális bőrápoló krémekkel, a velúranyagokat pedig a cipő- és táskaboltokban kapható spray-kkel érdemes kezelni.

A kiegészítőnk újszerűségének megőrzésére akkor is ügyeljünk, ha egy időre a gardróbba száműzzük az átmenetileg nem használt darabot. Ilyenkor érdemes újságpapírral kitömni és cipzáras párnahuzatba rakva tárolni, hogy könnyebben megtarthassa eredeti alakját.

Ügyeljen a csatokra is!

Egy retikülön a cipzárak, csatok és egyéb fémelemek is rendszeres ápolásra szorulnak. Az apróbb patentokat nedves fültisztító pálcikával varázsolhatjuk újra ragyogóvá, az akadó cipzárt pedig kevés méhviasszal kezelhetjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!