Enying

2017.01.30. 08:10

Bormustra, borlovagavatással

Enying – A borkedvelők rendje második alkalommal rendezte meg születésnapi bormustráját szombaton a művelődési házban. A nagymester két új borlovagot avatott.

V. Varga József

Az Enyingi Borkedvelők Rendje a helybéliek mellett balatonkenesei, csókakői, dégi, lajoskomáromi, lepsényi, mezőkomáromi, mezőszentgyörgyi, móri, szabadhídvégi és székesfehérvári borbarátait is köszöntötte a délutánon. Tiszteletét tette a rendezvényen Győrfi Károly, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke, a Kelet-balatoni Borlovagrend alapító-elnök-nagymestere.

A szőlő növényvédelméről Tóth István kaposvári növényvédelmi szakmérnök tartott előadást. Bor és művészet címmel Azurák Mihály borirodalmár tolmácsolta gondolatait a nemes nedűről versben és prózában, majd verseskötetét dedikálta.

Iker Istvánt (b) Pallag Mihály ütötte borlovaggá, jobbról Csapó Edit borkirálynő Fotó: V. Varga József

A 2014 novemberében alakult borkedvelők rendjének beszámolója eltért a megszokottól, ugyanis színes filmbejátszásokkal, fotókkal, grafikai elemekkel tűzdelt, dalbetétekkel hangsúlyozott vetített képes formában adtak számot küldetésükről, tevékenységükről.

Ezt követően a borlovag-avatási ceremónián, a díszpalástot öltött borlovagok sorfala előtt Pallag Mihály alapító-elnök-nagymester borlovaggá ütötte Iker Istvánt (Enying) és Győrfi Bertalant (Papkeszi).

„Cimbora, ma rád köszöntöm a legelső poharam ” – invitálta dalban Nagy József Ödön főpohárnok a vendégsereget a terített asztalokhoz. A bormustrán a házigazdák és vendégeik vonultatták fel nemes nedűiket, bemutatkozott boraival számos gazda, számos pince.

A Batthyány gimnázium diákjai közösségi szolgálatukat teljesítették önkéntesként a születésnapi boros rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!