Enying

2017.05.31. 18:41

Enying: Ne szívd meg! – kreatív produkciókkal

Enying – Mi a kerékpározással is kampányolunk a dohányzás ellen – fogalmazta meg a fehér pólós fruska társai rábeszélésére.

V. Varga József

Valójában úgy zajlott, hogy a nagydumás srác „lovagiasan" átengedte számára a megnyilatkozás lehetőségét. Mondd inkább te! – győzködte...

Míg a Batthyány iskola diákjai produkciójuk bemutatására várakoztak, a művelődési ház bejárati lépcsőjére, korlátjára telepedtek, közvetlen szomszédságban drótszamaraikkal. Bent filmek peregtek, oldalt a zsűri tagjai figyelmeztek a mozgó képek üzenetére. Akik nem fértek a „moziba", az aulában kivetítőn figyelték társaik munkáit, s a kiállítás tablói elé is vissza-visszatértek a delikvensek.

Kreatív produkciókkal zárult kedden a Ne szívd meg! elnevezésű pályázat, melyet a dohányzásmentes világnaphoz kapcsolódva indított Enying város önkormányzata és a Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya.

Bringával is lehet kampányolni

A mezőföldi kisváros oktatási intézményeinek – Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola, illetve Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – több mint kétszáz diákja azzal szembesült a programok során, hogy úgy tehetnek a legtöbbet egészségük megóvása érdekében, ha a dohányzást ki sem próbálják. Mind, ezt szolgálták a pályázati plakátok, a jelenetek, a táncos bemutatók, a filmek, a slam poetry megnyilvánulások.

A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya kiemelt feladatának tekinti a dohányzás megelőzését – mondta el lapunknak Pásztor László tisztiorvos. Hiszen aki nem szokik rá, annak nem kell leszoknia, őt nem veszélyeztetik a dohányzással összefüggő megbetegedések sem. A népegészségügy interaktív órákat tart Ugrás a sötétbe címmel, és bemutatja az úgynevezett „bagós bábut".

Az enyingi diákok pályázati vetélkedésében első helyen végzett a Tinódi református iskola 7. osztálya, megelőzve a Batthyány általános iskola 7.b és a gimnázium 11. osztályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!