Enying

2017.01.19. 15:26

Enying negyedszázada

Enying – A település 1992-ben kapott városi rangot. A 25 éves évfordulóra egész éves programokkal emlékeznek. Az emlékév hivatalos megnyitóját március 15-én tartják, emlékműsorral.

V. Varga József

A volt polgármesterek és önkormányzati képviselők találkozóját februárban rendezik – számolt be az évforduló egyes állomásairól Viplak Tibor polgármester. A 14-18 éves korosztályra digitális városismereti verseny vár. Az emlékév hivatalos megnyitóját március 15-én tartják, emlékműsorral a városavató negyedszázados évfordulóján.

Az Öreghegyi Borbarát Klub újborünnepe - jobbról a második Viplak Tibor polgármester Fotó: V. Varga József

A Városom 25 év múlva címmel rajz-, digitális rajz- és irodalmi pályázatot írnak ki; Enyingi vagyok – az elszármazottak találkozóját májusra tervezik; júniusban folytatódik a Muzsikáló kastélykert sorozata a Batthyány-kastély parkjában. Az augusztus huszadikai városnapon emléktáblát avatnak, időkapszulát helyeznek el, megnyitják a 25 év képekben című fotókiállítást, és koncertre készülnek a Cifrakertben. A Magyarország, szeretlek! programban Enying, a mi városunk címmel rendeznek felnőtteknek vetélkedőt. Az iskolások városismereti vetélkedőjét (akadályversennyel a nevezetes épületekhez) októberre tervezik. A programok még formálódnak, méltó módon szeretnének emlékezni, ünnepelni – tette hozzá Viplak Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!