Enying

2017.04.17. 13:27

Óvd a környezeted! – Szelektíven és önkéntesen

Enying – A szemétgyűjtés mellett a borbarátok rendbe tették a szőlőhegyi Középutat. A másik boros szervezet, a borrend a balatonbozsoki óvoda udvarán ültetett fát. Nemcsak hagyományőrzők, környezetvédők is!

V. Varga József

A szelektív hulladékgyűjtéssel mindenki részt vállalhat a környezetvédelemből és lakóhelyének tisztántartásából. Enyingen, a Siókom már a házaktól szállítja el a megfelelően, szelektíven gyűjtött és különválasztott hulladékot. Az üveggyűjtő zsák zöld színű, a papírt gyűjtő kék, a pet palackot, fém italos dobozt és italos kartont gyűjtő pedig sárga színű. Aki nem rendelkezik még szelektív gyűjtőzsákkal, kiteheti a szelektíven gyűjtött hulladékfajtákat átlátszó műanyag zsákban.

A szolgáltató áprilistól novemberig minden hónap első csütörtökjén elszállítja az összegyűjtött zöldhulladékot. A későbbiekben erre is rendszeresítenek szelektív hulladékgyűjtő zsákokat, de amíg ez nem történik meg, addig az elszállítandó zöldhulladékot 110 liter űrtartalmú kukazsákban, a kukában vagy a karvastagságúnál nem vastagabb ágakat, gallyakat kévébe kötve lehet kihelyezni.

Az öreghegyi borbarátok a Középút murvázását is elvégezték

Fotó: Az önkormányzat

Sikerrel zárult az önkormányzat Óvd a környezeted! címmel április 8-ára meghirdetett szemétgyűjtési akciója. A tavaszi akció immár hagyományos közösségi tevékenységgé nőtte ki magát – mondta el lapunknak Viplak Tibor polgármester. A közös szemétgyűjtésen, az előzetesen közzétett öt helyszín (Akócs malom, pálinkafőző, katolikus és református temető, Marosi út) mellett Alsótekeresen, Kabókapusztán és a Videoton telepnél, a szőlőhegyen találkoztak az önkéntesek, és láttak neki a munkának.

Az Enyingi Öreghegyi Borbarát Klub tagjai a szemétgyűjtésen túl a szőlőhegyen, az úgynevezett Középút javítását, murvázását végezték el. Az Enyingi Borkedvelők Rendje a faültetéssel a jövőbe mutató gondolkodásmódot erősítette, az idén a Szirombontogató Óvoda balatonbozsoki udvarán ültettek fát.

Az akcióban százharmincan vettek részt, a polgármester köszönetét fejezte ki a magánszemélyeknek, a városgondnokság, a Siókom Nonprofit Kft. és az Enyingi Agrár Zrt. munkatársainak. Nagy keletje volt a zsíros kenyérnek és a teának, a közösségi munka dolgosan, jó hangulatban telt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!