Enying

2017.01.19. 15:23

Térségi szemlélettel

Enying - A város pályázatot kíván benyújtani a humán kapacitások és szolgáltatások fejlesztésére az Enyingi járásban.

V. Varga József

A pályázaton kedvezményezett térségek vehetnek részt, és legalább öt önkormányzatnak kell konzorciumban állnia. Viplak Tibor enyingi polgármester a járás településeinek polgármestereit, képviselőit hívta szerdán tanácskozásra. Részt vett a megbeszélésen Varga Gábor ország-gyűlési képviselő, a megye fejlesztési miniszteri biztosa és Domokos Tamás, az Echo Network Zrt. vezérigazgatója. Amint elhangzott: a legfőbb cél a területi különbségek és különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok komplex megközelítéssel történő, a helyi igényeken alapuló csökkentése a humán közszolgáltatások tekintetében. Szükség lenne az önkormányzatok által fenntartott alapszintű humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek képzésére, továbbképzésére.

Varga Gábor országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos Fotó: V. Varga József

A diákok személyiség- és kompetenciafejlesztésére, iskolai és munkaerő-piaci érvényesülést elősegítő iskolán kívüli programok megvalósítására, kiemelt figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű tanulók bevonására. Továbbá komplex óvodai szolgáltatásfejlesztésre, itt is különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai neveléshez való hozzáférésének biztosítására. A pályázaton kedvezményezett térségek vehetnek részt, és legalább öt önkormányzatnak kell konzorciumban állnia. A polgármesterek most ismerték meg a részleteket, az anyag ezután kerül a testületek elé döntésre. A határidő szűk, hiszen a programok kidolgozására és a pályázat benyújtására február 9-éig sort kell keríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!