Ercsi

2017.01.23. 19:50

Megérkezett Ercsi kutyája - Daisy nyomkövetésből is vizsgázott, így a betörők után eredhet

Ercsi - A helyi rendőrőrsön január elsején jelentkezett szolgálatra Daisy, a frissen vizsgázott rendőrkutya.

Tribolt Lajos

A másfél éves németjuhász szuka és hivatali gazdája, Gergely Dávid járőrvezető december 26-án tettek sikeres vizsgát az országos főkapitányság dunakeszi képzőközpontjában.

A felkészülés 4,5 hónapig tartott, mialatt Daisy kiképzést kapott nyomkövetésből is, aminek betöréseknél veszik majd nagy hasznát az őrs rendőrei.

Gergely Dávid és Daisy bemutatkozó sétája a város egyik parkolójában, hamarosan élesben teszik
Fotó: Művelődési ház

Az eb szállításához, elhelyezéséhez és a felszerelései beszerzéséhez az önkormányzat is hozzájárult, annál is inkább, mivel annak idején ők kérték az országos főkapitányt egy kutyás járőr munkába állítására.

Papp György alpolgármester elmondta lapunknak, hogy összességében csökkent a bűnesetek száma a településen. A korábbi hírekben szereplő két család villongása is megszűnt az egyeztetéseknek köszönhetően. Csökkent a besurranók száma és egy bűnözői csoport utolsó tagja a közelmúltban került rács mögé.

A közbiztonsági tanács ülésén tisztázták, kinek, mi a feladata, és a nagy hidegben is teljes az összefogás a biztonsági területen dolgozók között - tájékoztatott az alpolgármester.

A város kutyája ilyen vagy olyan módon, de mindenkit levesz a lábáról - írta a városi újság. Gergely Dávid és Daisy pedig arra várnak, hogy megfeleljenek a lakossági elvárásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!