Ercsi

2016.12.26. 17:40

Nagysikerű karácsonyi műsor

Ercsi - A negyedik gyertyagyújtásra időzítették a városi karácsonyi ünnepet, de szervezett egyet az iskola is.

Tribolt Lajos

Közel ezren várták a Baczakó Péter Sportcsarnokban az Eötvös József Általános Iskola karácsonyi műsorát. A tantestület mellett a szülői közösség több tagja is aktív szerepet vállalt a műsorban. A rendkívül változatos és nagyon magas színvonalú műsor elnyerte a szülők és a diákok tetszését. A felnőtt férfiak tréfásan lucáztak, dőlt a nevetéstől az egész lelátó. A szülők hölgy tagjai mezőségi dalokat adtak elő cimbalom kísérettel. A műsort ajándéknak szánták a pedagógusok, s ennek megfelelő dalok hangzottak el. A tanári kórus karácsonyi dalait áhítattal hallgatták a jelenlevők, ugyanúgy, mint a magyart tanító tanárnő Ady versét.

Az előadás egyik részlete, a produkció nagy sikert aratott a közönség körében Fotó: Az iskola

Ámulattal nézték a pedagógusok árnyjátékkal előadott meséjét, majd eleinte szintén az árnyékhatást felhasználó táncospár balettnek beillő modern táncát. Az est befejezéseként a gyerekek, a szülők és a pedagógusok együtt énekelték el a Mennyből az angyal kezdetű ének versszakaszait.

A városi karácsonyi ünnepségen Dávid Roland lépett fel Fotó: Művelődési ház

Az iskola egy hónapja készült erre a napra, ezért az intézményben egy nagy adventi naptárt készítettek, s mindennap más-más osztály bontogatta ki az adventi ajándékait a rénszarvas zsákjából - mesélte Orth László, az iskola igazgatója, aki már a jövő
tervein gondolkodik.

Címkék#ercsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!