Ercsi

2015.09.28. 16:07

Nyolcvannégy ló felvonult - Jól sikerült a ráhangoló program

Ercsi - Hagyományőrző szándékkal rendezik meg évente a szüreti felvonulást. idén kétnapos volt a program.

Tribolt Lajos

Az idén már kétnapos szüreti fesztivált tartottak a településen. Pénteken a régi vásártéren piknik kosárverseny volt, az első helyezett Hetyei Gábor felajánlása nyomán egy élő pulykát kapott.

A helyszínen végig élő zene szólt. A rendezvény jól szolgálta a célt: ráhangolódást a szüreti mulatságra és lakosság bevonását.

Hosszú volt a felvonulók sora, sok helyen várták őket. Fotó: Percsi Tibor

Másnap reggel nyolckor nyitott a városközpontban a kézműves vásár, majd kilenckor a vásártéren gyülekeztek a szüreti felvonulás résztvevői. A helyieken kívül voltak lovasok Iváncsáról, Pusztaszabolcsról, Perkátáról és Ráckevéről is. Összesen 84 ló volt a felvonulásban, amelyet csikósok vezettek fel.

A bíróné háza előtt is megálltak, a bírónét kiénekelték, kitáncolták a népviseletbe öltözött táncosok. A 11 megálló közül a városközponti volt a legfontosabb, ott táncosok szerepeltek, térzene szólt. A menet a vásártérre ért vissza, ahol a résztvevőket megvendégelték.

Kozmér Amanda, a művelődési ház új munkatársa. Aki Lédeczi Szilveszterrel és Paulusz Enikővel együtt szervezte a programot büszke, hogy az esti bálon telt ház volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!