Ercsi

2016.12.26. 17:40

Ercsiben sikeresen gazdálkodtak az elmúlt években

Ercsi - A választási program a sorvezető, de sok minden menetközben alakul ki, és kell dönteni róla.

Tribolt Lajos

- Gyakran előveszem a választási programunkat, és megnézem, mennyire tartunk. Igaz, a zöme bekerült a fejlesztési tervekbe, de nem árt az eredeti szöveget is megnézni - mondja Győri Máté polgármester. Hozzáteszi: - Nem mindennel vagyok elégedett.

Miközben a betervezett dolgok zöme teljesült, nem számítottak például arra, hogy az utak állapota ilyen tempóban romlik.

Győri Máté  polgármester úgy véli, időarányosan teljesítették a választási programot, de mindennel nem lehetnek elégedettek.

Ugyanakkor a tavaly bevezetett két kukás szemétgyűjtés jól bevált, és az önkormányzat az egy évre bevezetett magasabb kommunális adót januártól a korábbi szintre csökkentette.

Azt ígérték, hogy minden évben építenek egy játszóteret, nos tavaly a művelődési ház mellett készült el az Örökmozgó, idén pedig Sinatelepen készült játszótér.

Sinatelepen egyébként sikerült utakat rendbehozni, és egy közösségi házat kialakítani, amitől a civil élet fellendülését is remélik. Szeretnék még, ha működne ott egy orvos pont, ahol recepteket írnak fel, hogy ezért ne kelljen 8,5 kilométert utazni. A településrész egyébként kapott egy térfigyelő kamerát is.

A hivatal előtti Templom téren áll a város karácsonyfája

Az iskolában nagymértékű felújításokat hajtottak végre, és új tetővel, szigeteléssel, nyílászárókkal, fűtési rendszerrel adják át a tankerületnek. Még hátra van a fűtés automatizálása, a sportcsarnok tetőszerkezetének javítása és a 25 éve nem javított uszoda felújítása.

Megoldották a Hétszínvirág óvoda bővítését, így termeket tudtak visszadni az iskolának.

Míg 2014-ben 80 milliós hiánnyal kellet számolni, addig az idei évben már semmi ilyen nem volt, és jövőre
némi béremelésre is telik a hivatalban.

Az önkormányzat mintegy egymilliárd forintra pályázott, ám döntések még nincsenek. Mindenesetre pozitív, hogy idén pályázati pénzek nélkül is stabil volt a gazdálkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!