Ercsi

2016.08.29. 17:50

Új függönyök, bútorok

Ercsi - Az Eötvös József Általános Iskola készen áll a tanévkezdésre, a kis- és nagydiákok fogadására.

Tribolt Lajos

A város önkormányzata úgy döntött, minden általános iskolás gyerek ingyen juthat tankönyvhöz. Orth László igazgató lapunknak elmondta, hogy ez mintegy hétszázezer forintjába kerül a településnek. Nem lesz tehát tankönyvárusítás, hanem minden gyereket a padján várja a tankönyvcsomag.

Az internet megerősítése

Az önkormányzatnak köszönhetően minden tanteremben megtörtént a festés, felújították az uszodát és a tornacsarnokot. Minden ablakra, összesen 133-ra új sötétítő függöny került. Az iskola 40 új szekrényhez, valamint padokhoz és székekhez jutott az önkormányzatnak köszönhetően. Jelenleg a a szolgáltató végzi az internetes hálózat megerősítését, hogy bírja a tablettek használatát. A wifi hálózat kiterjesztését saját erőből végzik el.

Az udvaron is várja újdonság a diákokat, hiszen kialakítottak egy szabadidő sarkot és megújult padok is kerültek az udvarra.

Az utolsó ecsetvonások az udvarra kerülő padokon
Fotó: Koppán Viktor

Készül majd egy 5x5-ös homokozó is, ezt a szülők segítségével alakítják ki.

Összességében elmondható, hogy az Eötvös József Általános Iskola rengeteget változott az elmúlt időszakban, hiszen új tetőt, ablakokat, hőszigetelést, teljes külső festést kapott, megújult a fűtőrendszere, térkövek kerültek az udvarra. Mindez az önkormányzat támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!