Fehérvár AV19

2015.09.25. 19:42

Az AV19 nagyot küzdött, de nem bírt a sorozatos büntetésekkel

Bécs - Az Erste Bank Eishockey Liga 5. fordulójában a Fehérvár AV19 jégkorong csapata a Capitals otthonában szenvedett szoros vereséget.

Ferencz Balázs

Zord időjárás uralkodott Bécs felett akkor, amikor a Fehérvár AV19 gladiátorai az Albert Schulz Halléba léptek. A fekete fellegekből szakadó eső elől lábukat kapkodva igyekeztek a sárga-fekete mezbe öltözött osztrákok az impozáns jégcsarnokba, ahol abban reménykedtek, az EBEL 5. fordulójában magára talál a felemás teljesítménnyel rajtoló Vienna Capitals. A Fehérvárról érkező mintegy 110 hokibarát elégtételre vágyott. Az előző idény negyeddöntőjében éppen itt, Bécsben vérzett el Rob Pallin csapata, s az akkori búcsút most egy újabb bécsi ostrommal lehetett feledtetni.

Kóger Dániel (kékben) Bécsben is rengeteget dolgozott, a hajrában védte szólóját Lawson kapus

Azonban a remek erőkből álló Vienna kezdett aktívabban, s az első harmadban a hazai pályát is megfújták a jeget, így nem lehetett csodálkozni a hazai fölényen. A Volán együtteséből a már régóta maródi Bartalis és Sarauer mellett hiányzott az ujjtörést szenvedett Brocklehurst, valamint a térdproblémákkal küszködő Banham Frankie is. Nem is pörögtek a támadások, sok volt a pontatlan átadás a mérkőzés első harmadában, és Rajnának is sok dolga akadt, mégis a kék-fehér szívek dobbanhattak nagyot először. A 15. perc végén Lawson jött ki feleslegesen messze a kapujából, de a korong Sikorcin Ladiszlav elé került, aki egyből az üres ketrec felé küldte a pakkot ami először elakadt egy védőben, az ismétlésből azonban már betalált, 0-1. Nem sokkal később jőtt a válasz. Kettős emberhátrányba került a Fehérvár, s a közönség érzett valamit, mert talpra állt, és nem is ült le, ameddig Gamache ki nem egyenlített a 17. percben. Oldalról Rajna mamutjára lőtte a korongot, ami a hálóba pattant, 1-1. A harmad végén sikerült kivédekezni egy emberhátrányt, majd az utolsó másodpercekben Francis ugratta ki Connollyt, de ziccerét fogta Lawson. A harmad végén levonuló játékosok összeverekedtek, így a középső periódust is hátrányban kezdte a magyar csapat. Különösebb zavart nem okoztak a bécsiek, a Volán hátrányos védekezése ismét hatékony volt, Rajnának többször is közbe kellett avatkoznia. A fóros játék eddigi gólszegény mutatóján aztán a 27. percben Chris Francis kozmetikázott, mégpedig egy bombagóllal. A kékvonal közeléből tüzelt a kapu bal oldalába, 1-2. A fehérvári szurkolók még el sem énekelték a még, még, még, még, még, ennyi nem elég nótát, máris rendezni kellett a sorokat, mert egy eladott korongot Grosslercher vágott a Volán kapujába, 2-2. Szegény osztrákok vidáman ücsörögtek a meccs derekán, mikor Kovács Csaba bolondot csinált a Vienna védelméből, letérdeltette Lawsont is, és a gólvonal mögé csúsztatott, 2-3. A folytatásban is a Volán korcsolyázott nagyobb intenzitással, de a helyzetek kimartadtak, míg a túloldalon alig három perccel a játékrész vége előtt Whitmore-t hagyták teljesen őrizetlenül a kapu előtt, és közeli lövésével szemben Rajna most már tehetetlen volt, 3-3. Hiába vezetett háromszor is a Fehérvár AV19 negyedszerre már a Capitals jutott előnyhöz. A 40. percben Niki Hartl csúsztatta a pakkot Rajna lábai között a kapuba, 4-3.

Nem indult jól a záró periódus, előbb 53 másodpercet kellett volna kettős emberhátrányban kivédekezni, majd ezt megtoldották még egy perccel a sípot szigorúan a fogsor között szorongató bírók. Nem is sikerült, a 46. percben Sharp tette fel a korongot Rajna válla fölé, kétgólosra hizlalva a hazai előnyt. Mindez nem volt elég, az ötödik bécsi találat után rögtön ismét létszámfölényben hokizhatott a Capitals. Ocsúdva aztán a sokkból, elég volt néhány perc egál-játék, és az 51. minutumban Brendan Connolly emelt szép mozdulattal a keresztvas alá, 5-4. Közel járt az egyenlítéshez is a Volán, beszorították ellenfelüket a kék-fehérek, de Lawson állta a sarat. Az utolsó percben 6 a 4-ben támadt a Volán, de elmaradt az egyenlítés, a Vienna 5-4-re nyert. A fehérváriak vasárnap 17.30-kor a Znojmót fogadják.

UPC Vienna Capitals - Fehérvár AV19 5-4 (1-1, 3-2, 1-1)

Bécs, Albert Schulz Eishalle, 1800 néző. Vezette: Babic, Smetana (Smeibidlo, Soos)

Vienna Capitals: Lawson Fraser, Lakos, WHITMORE 1, McLean (1), Dzieduszycki (1) Iberer, Milam, Gamache 1 (2xee), Sharp 1(ee), ROTTER (3) Klimbacher, Pretnar, Nödl, Bois, Fischer Bauer, Peter, GROSSLERCHER 1 (1), Schiechl, HARTL 1. Vezetőedző: Jim Boni.

FAV19: RAJNA Varga, Orbán, Blackwater (1), Sikorcin 1, Sárpátki Szirányi, Wehrs, KÓGER (1), Nagy G., KOVÁCS Cs. 1 Martinelli, Szaller, Connolly 1, FRANCIS 1 (ee) (1), Vincze Szabó-Pál, Benk, Becze. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 12 illetve 20 perc



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!