Fehérvár AV19

2015.06.10. 10:34

A Bregyóban és a Börgöndi úton edzenek a Fehérvár AV19 hokisai

A Bregyó­közben található atlétikai centrumban vezényelte az első, nyári tréninget Sille Tamás, a Fehérvár AV19 hokisainak másodedzője.

Horog László

A korai, fél 9­es időpont ellenére rekkenő hőségben a fiatal krakkói hős, Vincze Péter rója a köröket a pályán. Zihálva jegyzi meg: ebben a hőségben futni nem ajándék, de készülni a szeptemberben rajtoló új klubszezonra. Belül, az atlétikai centrum futófolyosóján kicsivel jobb az idő, ott a többiek gyakorolnak a másodedző, Sille Tamás és a fizioterapeuta, Sashalmi Tamás felügyelete mellett.

– Arnikám, a lábemelés kimarad? – kérdezi Sille a kőkemény hátvéd, Varga Arnold felé fordulva. A rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező, hegyomlásra emlékeztető bekk szelíden kérdez vissza: „A hat feladat lement. Nem csak annyi volt?" A másodedző azonnal javít: „Összesen hét van, tehát egyet még várok tőled." A bekk szó nélkül hajtva végre az utolsó gyakorlatsort. A nyáron tovább gyúrta amúgy sem csekély izmait.

– Hat kilót felszedtem, az utolsó keretszűkítésnél estem ki a krakkói vb­-re utazó csapatból, azóta sem álltam le, a konditermi edzéseket favorizáltam. Jobbnak kell lennem, mint a múlt szezonban, nem szeretnék az utolsó szűrőn kizuhanni. Ott akarok lenni az oroszországi, A-­csoportos világbajnokságon, pontosan tudom, ehhez kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt kell nyújtanom a Volánban.

Sille táblagépén pörgeti a feladatsorokat, a nyolc évvel ezelőtti, tengerentúli bajnok, Anaheim Mighty Ducks edzéstervéből szisztematikusan válogatja a gyakorlatokat. „Elég jók az Anaheim bemelegítő gyakorlatai, kis változtatásokkal, ebből készülünk" – mondja mosolyogva. Aztán hozzáteszi, a nyári, azaz a hokisok által száraznak nevezett felkészülésnek döntő jelentősége van a szezon további részét illetően. A hétfői gyakorláson a súlyok emelgetése mellett törzs izmainak fejlesztésén volt a fő hangsúly.

– A hoki az a sport, amelyben a gyors észjárás és a jó kéz mellett az erőnek, a dinamikának is roppant fontos szerepe van. A héten négyszer a Bregyó­ közben gyakorolunk, a többi napokon az Alba Volán Börgöndi úti telepén, ott is rendelkezésünkre áll futópálya és erősítőterem.

A szintén krakkói hős, Benk András sem sokat pihent a lengyelországi remeklés, az A­-csoportba jutás óta.

– Rajna Miklóssal, Szirányi Bencével és a közben Franciaországba szerződő Magosi Bálinttal az utóbbi három hétben már szorgalmasan látogattuk a koronázó városban élő korábbi játékos, jelenleg Újpesten vezetőedzősködő Szilassy Zoltán fehérvári edzőtermét, valamint Horváth Hajnalka irányításával funkcionális tréningeket végeztünk. A súlyos betegség után a szezon végén visszatérő kapusunk, Hetényi Zoltán is az ő foglalkozásait látogatta.

Sille Tamás elmondta, június végéig dirigálja ő a tréningeket, majd a játékosok szabadságot kapnak, egyéni edzéseket végeznek. A csapat először augusztus 3­-án megy jégre, immár a tengerentúlról visszatérő vezetőedző, Rob Pallin felügyelete mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!