Fehérvár AV19

2016.04.07. 18:50

Kiss Dávid csak egy éve az ifjúsági csapat edzője, de máris két bajnoki aranyérme van

Székesfehérvár - Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági csapata aranybetűkkel írta be magát a klub történelmébe.

Szupkai Gábor

Mikor hívhatunk valakit sikeres edzőnek? Talán akkor, ha bajnokságot nyer a csapatával. De mikor használhatjuk a sikeredző kifejezést? Valószínűleg abban az esetben, ha a tréner több szezonban is aranyérmet tud felmutatni a csapatával. És azt az edzőt hogy nevezzük, aki két nap alatt, két bajnoki címet szerez?... Kiss Dávidnak.

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapata véghezvitte ezt a bravúrt a MAC ellen. Előbb az osztrák bázisú Erste Bank Juniors League aranyérmét, egy nappal később a magyar bajnoki elsőséget szerezték meg a fehérváriak. Pedig ezen két meccs előtt a MAC tűnt esélyesebbnek, hiszen egy nappal korábban 5-1-re páholta el a Fejér megyei fiatalokat.

- Nehéz dolgom volt, mert olyan játékosok, akik korábban a Mol Ligában szerepeltek, de ebbe a korosztályba tartoztak, sajnos megbontották a csapat kémiáját. Rossz volt látni, ahogy szétesik a társaság, a fiatalok a nagyoktól várták a megoldást, ők pedig talán nem voltak kellően motiváltak, ami nagyon szomorú. Két kollégámnak, Farkas Tamásnak és Sofron Attilának mondtam is, ha itt kikapunk a papíron legerősebb keretünkkel, akkor változtatni fogok. Órákon át agyaltam, mi lenne a megfelelő megoldás, de végül visszatértem az első, eredeti tervemhez, és leültettem a húzóembereket . Ez is kellett a sikerhez, mert amikor kihirdettem a két döntő mérkőzésre a keretet, akkor láttam, hogy igazán nem is kell feltüzelnem a játékosaimat, mindent megtesznek majd egymásért. Jól sült el - mondta Kiss Dávid, a csapat vezetőedzője.

Kiss Dávid csak egy éve az ifjúsági csapat vezetőedzője, de máris két bajnoki aranyérme van

Mindkét győzelemben nagy szerepet vállalt a két döntő gólt szerző Nagy Ákos. Akár úgy is mondhatnánk, Kiss Dávidot Nagy Ákos tette naggyá.

- Nem szeretek kiemelni senkit, ez egy csapatjáték, Ákos góljai nem születtek volna, ha például az EBJL-döntőben Gyurgyev Miklós nem támad le, és nincs az a kiváló keresztpassz. A magyar döntőben pedig Péter Andor a MAC fiatal sora ellen nem hátrafelé bulizott, hanem előre, aminek köszönhetően Nagy Ákos helyzetbe kerülhetett. Engem, akárcsak Tyler Dietrichet, akitől rengeteget tanultam, a gól előtti pár másodperc is érdekel. Persze Ákos volt a kulcsember, ő volt jókor jó helyen, és nagyon tehetséges is. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy ott a csapat, akik hozzásegítették mindehhez - magyarázta Kiss Dávid.

Aki elsőéves vezetőedzőként komoly elvárásokat támasztott magával szemben. Decemberben az U20-as világbajnokságon másodedzőként vállalt szerepet a visszajutásban, majd ő segített Vértes Nátán felkészítésében az ifjúsági téli olimpiára, március végén pedig két bajnoki
címet nyert. Nagyon magasan van a léc. Ha így halad, Kiss Dávid neve előbb-utóbb fogalom lesz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!