Fehérvár AV19

2014.12.20. 18:30

A dobogón szeretne maradni a Fehérvár

A HC Orli Znojmo az a csapat a jégkorong EBEL-ben, amelyet még nem győzött le ebben a szezonban a Fehérvár AV19, pedig két lehetősége is volt rá. Három a magyar igazság, vasárnap sikerülhet...

Bobory Balázs

A két együttes ebben a szezonban két szoros küzdelmet vívott. Október közepén a Znojmo házigazdaként 5:4-re nyert, majd bő egy hónappal később ugyanez sikerült neki vendégként, igaz, szétlövés után lett a cseheké a győzelem.

Vasárnap ismét Znojmóban találkozik a két fél. A Volán remek formában van, a harmadik helyről várja a fordulót, igaz, a csehek sem panaszkodhatnak idei szereplésükre, hiszen szintén a felsőházban tanyáznak, jelenleg ötödik helyen állnak az EBEL-ben.

Benk András (balra) vasárnap ismét találkozik Adam Havlíkkal
Fotó: Koppán Viktor

- A cseh együttes ellen mindkét eddigi mérkőzésünket elvesztettük. A Znojmo egy nagyon tehetséges, remekül korcsolyázó alakulat, míg a mi erőnk a sebességben és a fizikai játékban rejlik. Egyáltalán nem lepne meg, ha a vasárnapi partin is egy gól különbség lenne a végén valamelyik csapat számára. Emberhátrányban hibátlanul kell játszanunk, mivel a cseheknek van a legjobb létszámfóros játékuk a ligában - mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője.

A statisztikák azt mutatják, hogy azért a Znojmónak is van mitől tartania. Főleg a fehérváriak légiós sorától, hiszen a kanadai táblázaton Andrew Sarauer a harmadik (33 pont), Jeff LoVecchio a negyedik (32), Frank Banham pedig a hetedik (31). A csehek legeredményesebb játékosa, Peter Pucher nyolcadik a listán, eddig 30 pontot szerzett a 40 éves klasszis.

A kapusok különversenye elég egyoldalú lett volna két héttel ezelőtt, de aztán érkezett a Volánból Christian Engstrand és három mérkőzésen 92,94 %-os hatékonysággal védett. A cseheknél Patrik Nechvatal mutatója 91,56%. Ez sem rossz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!