Fehérvár AV19

2015.12.28. 20:43

A Fehérvár A19 súlyos vereségbe szaladt bele a címvédő vendéglátójaként

Székesfehérvár – Az Erste Bank Eishockey Liga 36. fordulójában a bajnoki címvédőt fogadta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Győztes csapaton ne változtass! – harsogja az immár elkoptatott közhely, s a Fehérvár AV19 vezetőedzője meg is fogadta a bölcs tanácsot. A listavezető Linz felett aratott szombati diadalt kiharcoló alakulat kapott bizalmat a Red Bull Salzburg elleni összecsapáson is. Nem volt oka változtatni a fehérvári trénernek, hiszen hatvan percen keresztül jól játszott a csapat, az idei pontvadászat eddigi csúcsjátékát varázsolták a jégre Kógerék.

A bajnoki címvédő elleni derbi előtt nagy kérdés volt, hogy a fehérvári legények hétfő este is képesek lesznek-e az újabb bravúrra? Mert kellett a bravúr, hiszen a Red Bull is éppen annyi pontot gyűjtött eddig, mint a tabella élén álló Linz. Volt miből merítenie a FAV19 csapatának, hiszen bő két héttel ezelőtt hazai jégen már legyőzte a Salzburgot (4-3), vagyis korántsem volt lehetetlen küldetés Mozart zongoracipelőinek buktatása. A Volán szeretett volna intenzíven kezdeni, de az osztrákok kapcsoltak előbb. A 41. másodpercben Brocklehurst adta el a korongot a saját harmadon belül, Connelly köszönte szépen, megnézte magának a kaput, és kilőtte a bal alsót, 0-1. A hetedik percig rettentő forró perceket élt át a Volán, emberelőnyben és egálban is nagyon nyomott a Salzburg. Amikor a hazaiak hokizhattak fórban, akkor Nagy Gergő kanalazta közelről a a túlsó kapuvas elé a korongot, de Kovács Csaba lekésett róla. A bírók könnyű síppal szórták ki a kék-fehéreket, de Orbán és Varga emberhátrányból is megtornáztatta Weinhandl-t. A harmad hajrájában Sárpátki csúszott le hajszállal Kóger centerezéséről, majd a fiatal csatár bepasszát Kovács pattintotta alig mellé. A 17. percben aztán Sarauer és Bodo tüntették el a pakkot, az impozáns támadás végén pedig Brendan Connolly helyezett a kapuba közelről, 1-1.

A Red Bull még a zárás előtt megrázta magát, s Komarek Rajna Miklós bal válla felett ragasztotta a hálóba a korongot, 1-2. A középső periódus villámgyors salzburgi gólokkal indult. Előbb Kutlak vezethette ziccerben a pakkot Rajna kapujára, be is talált a kapis mellett, majd a 23. percben Trattnig tréfálta meg a magyar hálóőrt (1-4), akit ekkor Hetényi váltott a ketrec előtt, akinek jócskán akadt dolga később. Támadásban aktív, azonban pontatlan, és egyre inkább hitehagyottá vált a Volán.

A záró harmadban is a salzburgi harcosok keze volt biztosabb, s a 43. percben Welser végképp eldöntötte a meccset. Az osztrákok 5-1-es vezetése után még próbálkozott a fehérvári egylet, de igazán nagy jelenetet csak Sikorcin villantott, amikor rövid pofozkodásba kezdett Aquinoval. Weinhandl magabiztosan őrizte kapuját, miközben Heinrich és Trattnig mattolta Hetényit (1-7). Lesz min javítani szerdán a Vienna ellen.

Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 1-7 (1-2, 0-2, 0-3)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3458 néző, vezette: Warshaw, Widmann (Seewald, Smeibidlo) Fehérvár AV19: Rajna (Hetényi) – Brocklehurst, Martinelli, Kóger, Nagy G., Sárpátki – Szirányi, Manavian, Connolly 1, Sarauer (1), Bartalis – Varga, Wehrs, Kovács Cs., Francis, Bodo – Orbán A. (1), Benk, Sikorcin, Vincze. Vezetőedző: Rob Pallin. RBS: Weinhandl – Trattnig 2 (1), Kutlak 1, Sterling (1), Duncan (1), Hughes (4) – Connelly 1, Fahey, Ledin, Komarek 1, Aquino – Heinrich 1 (1), Pallestrang, Welser 1, Walter, Latusa – Hochkofler, Rauchenwald, Kristler. Vezetőedző: Dan Ratushny. Kiállítások: 11 ill. 11 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!