Fehérvár AV19

2015.09.22. 19:21

A Fehérvár AV 19 először tudott nyerni a rendes játékidőben

Székesfehérvár - A MOL Liga 6. fordulójában a Fehérvár AV 19 Ferencvárost fogadta, és magabiztos győzelemmel zárt a rendes játékidőben .

Káldor András

Volt miért visszavágni a Fehérvár AV 19 együttesének, hiszen legutóbb a Fradi otthonában, Pesterzsébeten szenvedtek 6-4-es vereséget. Akkor kétgólos hátrányból álltak fel Tyler Dietrich tanítványai, sőt utána ők kovácsoltak kétgólos előnyt, de ezt nem tudták megtartani. Kiegyenlítettek a zöld-fehérek, és még a hajrában kettőt lőve megnyerték az összecsapást. Kétségtelen, hogy nem rajtolt a legjobban a „kis” Volán a MOL Ligában, de több alkalommal nem volt szerencséjük, valamint hiányzott az a minimális plusz, ami a sikerhez szükséges. – A csapatnak meg kell tanulnia, hogy egy mérkőzésen, ha nyerni akarsz, hatvan percen keresztül jól kell játszani! – jelentette ki Tyler Dietrich.

Így aztán nem lehetett azon csodálkozni, hogy már a bemelegítés során csupa elszánt fehérvári száguldozott a jégen, és próbálták magukat minél jobban belőni. Ennek megfelelően kellő agresszivitással, sokat korcsolyázva kezdett a kék-fehér együttes. Nyomban a kezdő sípszó után Reiter Attila korcsolyázott a kapu elé, de túlságosan közel volt a ketrechez, amikor már lőni készült, így Ágoston Olivérnek nem okozott problémát a pakk megszerzése. A 2. percben emberhátrányban Mazzag Dániel hasonlóképpen járt, de őt Niko Suoraniemi fellökte, és Haszonits Miklós vezetőbíró gondolkodás nélkül büntető ítélt – tegyük hozzá teljesen jogosan. Más lapra tartozik, hogy a lehetőséget a sértett kihagyta, és a fehérvári nevelésű Ágoston jól mozdult ki. Majd ezt követően meleg perceket éltek a fehérváriak, ugyanis kettős emberhátrányba kerültek, de Alex Scola és a bekkek jól takarítottak a kapu előtt.

A 9. percben emberelőnyös góllal szerzett vezetést a Volán. Hegyi Ádám Zoltán kapu mögül adott passzát lőtte a jó ütemben érkező Szabó Pál Krisztián félmagasan a kapu közepébe. 1-0. Továbbra is lendületben maradt a vendéglátó csapat, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket, de egészen a harmad utolsó percéig kellett várni az újabb találatra. Kapu előtti kavarodás után Kocsis Ferenc lövésénél Ágoston nem volt a helyzet magaslatán, kipattant róla a korong, Tóth Gergő pedig a szó szoros értelmében kikaparta a gesztenyét, nem okozott gondot számára, hogy két lépésről a kapu közepébe emeljen. 2-0.

A második harmad elején a Volán került kettős előnybe, és ezt türelmes játékkal ki is használták. Jól járatták a korongot, kétszer egymás után még hárította Ágoston Devon Krogh bombáit, de harmadszorra már Christopher Bodo lövésénél kapitulált. 3-0. A Fradi megpróbált erőt demonstrálni, rengeteget ütköztek, és szabálytalanság is akadt a részükről bőven, úgyhogy a játékrész első felében, és a közepén nagy jövés-menés volt a számukra kijelölt büntetőpadon. A záró húsz percben sem álltak le a kékek, jól küzdöttek, több kecsegetető lehetőséget is kidolgoztak, de a befejezésekkel már nem volt szerencséjük, pedig Mitchell Holmberg még a kapuvasat is megcsörrentette a hajrában. Most azonban ez is belefért...

Fehérvár AV 19-Ferencváros TC 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Haszonits, Varjú, Kis-Király, Váczi

Fehérvár AV 19: SCOLA – Szaller, KROGH (1), SZABÓ P. K. 1, HOLMBERG, Shupe – HEGYI Á. Z. (1), Reiter A., B. Orban (1), Reisz, Bodo 1 – Arany, Korbuly, Hamvai (1), Kocsis F. (1), Tóth G. 1 – Pados, Varga B., Vokla, Pillók, Mazzag. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Ferencváros: Ágoston – Hietamaki, Valecko, Dubek, Kiss G., Rafaj – Suoraniemi, Apelis, Manninen, Kovács V. L., Fliszár – Géczi, Lévai, Farkas L. S., GALLÓ I., Papp Cs. – Pál, Üveges, Fekti Á., Ódry, Mach. Vezetőedző: Greg Lindqvist

Kiállítás: 14 illetve 14 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!