Fehérvár AV19

2016.01.17. 19:56

A Fehérvár AV 19 végig fókuszált a meccsre, és jól játszott a Debrecen ellen

Székesfehérvár - A MOL Liga 41. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata biztosan győzte le a több orosz játékossal is megerősített Debrecent.

Káldor András

Nem volt maradéktalanul elégedett Tyler Dietrich csapata legutóbbi teljesítményével, és a Volán vezetőedzője a Ferencváros elleni összecsapás után meglehetősen élesen fogalmazott: – Eléggé hullámzó volt a teljesítményünk, néha nagyon keményen harcoltunk a koronggal, néha meg úgy néztünk ki, mint egy hobbi csapat. Ennél sokkal magasabb színvonalú játékra lesz szükség, egyáltalán nem az elképzelésem szerint játszottunk vélekedett az edző.

Mindenesetre a szakember felforgatta az eddig aránylag jól működő sorokat, így Vokla Roland felkerült az első sorba, Alex Grieve viszont egyet visszalépett a másodikba. Kocsis Ferenc meggyőzte mesterét, így ő pedig Grievet váltotta az elsőben, de ezeken kívül is volt még néhány kisebb változás a felállásban. Az már nyomban az első percekben szembetűnő volt, hogy nagyobb rössel játszottak a fehérváriak, bár a helyzetek kihasználása továbbra is gondot okozott. A harmad közepén akadt néhány meleg pillanat Vay Ádám kapuja előtt, de Tóth Gergő, Hamvai Szilárd, és Reisz Áron lövéseit is védte az a 2010-ben Fehérváron is megforduló hálóőr. A hajrában pedig Mitchell Holmberg hagyott ki százszázalékos ziccert, úgy, hogy már csak Vay-al állt szemben, de a kapus ezúttal is bizonyította, hogy nem véletlenül áll posztja rangsorának élén – a Volános Janis Kalnins-sal párban – 92,2 százalékos hatékonysági mutatóval.

A folytatásban is inkább a játék küzdőjellege dominált, bár a kapuk többször kerültek veszélybe, igazán nem állították nagyobb feladatok elé egyik portást sem a csapatok. Így aztán meglehetősen egykedvűen szemlélte a közel négyszáz főnyi publikum a találkozót, kivéve a vendégeket elkísérő két szurkoló hölgyet, akik minden debreceni akciót, valamint kivédekezett emberhátrányt hangosan kommentáltak, némi dobpergéssel kísérve. Ekkor még volt okuk a bizakodásra, mert előbb Könczei Áron, majd Fedor Kozlovszkij is nagy helyzetben hibázott, és több lehetősége volt ebben a periódusban a piros-fehér alakulatnak. Aztán a 36. percben alaposan lehűtötte a debreceni érzelmű drukkerek kedvét a Volán. Formás támadás után megszerezték a vezetést, Szabó Dániel száguldott el a jobbszélen, Szabó Krisztiánhoz adott, aki pontosan centerezett, és Reisz közelről védhetetlenül lőtt a kapu bal oldalába. 1-0. Majd alig két perc múlva egy kapu előtti kavarodás után megduplázta előnyét a fehérvári gárda Holmberg találatával, annak ellenére, hogy a vendégek erősen vitatták a gól jogosságát. Némi játékvezetői hezitálást követően jöhetett a videózás, melynek hosszas elemzése után végül megadták a gólt. 2-0.

A záró harmad elején jobbára a vendégek kapuja elé korlátozódott a játék, de a hazai támadók szinte lekopírozták az első harmadban látottakat, igaz Vay minden tudására szükség volt, hogy megússza a Debrecen kapott gól nélkül. Más kérdés, hogy Tóth Gergő, és Devon Krogh is feliratkozhatott volna a góllövők közé, ha egy kicsivel több szerencséjük van. Szép lassan lecsorgott a játékrészből hátralevő idő, és elmondhattuk, hogy a két gól ellenére egyáltalán nem volt izzadságszagú a Fehérvár sikere a MOL Ligában, és akárcsak január 5-én, most is simán legyőzték az orosz hoki vonalat képviselő Debreceni HK-t.

Fehérvár AV 19-Debreceni HK 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Székesfehérvár, 400 néző Vezette: Halassy, Varjú, Pálkövi, Németh M.

Fehérvár AV 19: KALNINS – Krogh, VOKLA, Shupe, Kocsis, HOLMBERG 1 – Szabó D. (1),Reiter A., D., Becze, Grieve, SZABÓ K. (1) – Láday, Szaller, Pillók, REISZ 1, Tóth G. – Korbuly, Szabó B., Hamvai, Reiter R., Hegyi Á. Z. Vezetőedző: Tyler Dietrich

DHK: VAY – Hetényi P., Kovács B., Kozlovszkij, Saluga, Trosin – KUNAJEV, Popkov, KÖNCZEI, Hári N., Kaszkov – Wéber, Vincze P.T., Vaszjunyin, Godó, Dancsfalvi – Izsák. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!