Fehérvár AV19

2015.09.09. 16:39

A Fehérvár AV19 együttese a Csíkszereda ellen kezd a MOL Ligában

A visszatérő Fehérvár AV19 együttesével, valamint az újonc MAC Budapesttel, és az Érsekújvár nélkül rajtol a jégkorong MOL-Liga 2015/16-os küzdelemsorozata.

Ferencz Balázs

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint az idei MOL Liga mezőnye kilenc, közel azonos játékerőt képviselő csapattal rajtol csütörtökön, így a nemzetközi hoki-sorozat hét idény óta tartó történetében a legkiélezettebb csatákat hozhatja a mostani.

A címvédő Miskolc, amely ezúttal DVTK Jegesmedvék néven szerepel majd, megszerezte az ős-dunaújvárosi Galanisz Nikandroszt, ugyanakkor Bálizs Bence és a vezetőedző, Majoross Gergely az újonc MAC Budapesthez igazolt. Egri Gergely, a DVTK csapatvezetője elmondta: céljuk nem lehet más, mint az ismétlés, azaz az aranyérem megszerzése. Kérdés, hogy az új légiósok tudnak-e olyan teljesítményt nyújtani, mint a tavalyiak tette hozzá a MOL Liga nyitányát felvezető sajtótájékoztatón.

A rajt előtti sajtótájékoztatón még minden csapat képviselője békésen lobogtatta a mezeket Fotó: Kricskovics Antal

A Dunaújváros ugyan az elmúlt évadban jól szerepelt az alapszakaszban, ám az elődöntőből nem jutott tovább, ráadásul elveszítette főszponzorát, a Docler céget. Lee Gilbertnek, az új vezetőedzőnek nehéz dolga lesz, de amint id. Azari Zsolt ügyvezető elmondta, legalább a rájátszásba jutást megcélozzák. A Corona Brasov, a Debrecen, a hátvédsorát erősítő Újpest is a play-offba vágyik. .

A Fehérvár AV19 azért tért vissza a pontvadászatba, a MAC pedig azért vállalta a megmérettetést, mert mindkét klubnál most öregedett ki annyi junior, hogy érdemes volt felnőtt csapatot indítani. A fehérváriaknál motivációs tényező lehet a játékosok számára, hogy a legjobbak idővel helyet kaphatnak az EBEL-ben érdekelt együttesükben is. A fővárosiaknál viszont a fiatalok mellé sikerült válogatott alapembereket igazolni, többek között Bálizs, Nagy Krisztián, Pozsgai Tamás és a 222-szeres válogatott Tokaji Viktor is a Tüskecsarnokban hokizik.

Az előző idényben döntős Érsekújvár nem indul, mert a szlovák szövetség ezúttal nem járult hozzá a szerepléséhez.

A 48 meccses alapszakasz csütörtöktől február 4-ig, a negyeddöntő február 7-től 18-ig, az elődöntő február 21-től március 6-ig tart, míg a döntő március 9-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!