Fehérvár AV19

2015.10.23. 19:00

Országomat egy diadalért

Székesfehérvár – A címben olvasható mondatot harsoghatja Rob Pallin, a FAV19 vezetőedzője. A Villach ellen összejöhet a várt diadal.

Szupkai Gábor

Persze nem kell félvállról venni őket, de jelenlegi helyezésüket tekintve verhetőbb ellenfélnek tűnnek mint a Linz, akik kedden nagyon csúnyán elbántak a Fehérvár AV19 csapatával. Ráadásul a jelenlegi ellenfél egy győzelemmel befogható pontszámban, bár a gólarányuk minden bizonnyal egy vereség után is jobb lesz a Volánénál. Hacsak nem hét gól lesz a különbség, amire valljuk be, igen csekély esély mutatkozik. Merthogy a góllövéssel a szurkolók legnagyobb bánatára továbbra is hadilábon állnak a fehérváriak. Szomorú tény, de az EBEL legkevesebb gólját bizony a FAV19 szerezte, tizennégy mérkőzésen mindössze huszonötöt. Ehhez nagyban hozzájárul az emberelőnyök gyalázatos kihasználása, pontosabban ki nem használása. Hatvanegy alkalommal volt létszámfölényben a fehérvári csapat, ebből mindössze hat alkalommal sikerült gólt összehozni.

Persze ebben óriási szerepe van a rengeteg sérültnek, még maga Rob Pallin, a Volán vezetőedzője is elmondta, hogy sem játékosként, sem edzőként nem tapasztalt ilyen mértékű sérüléshullámot karrierje során.

A Villach ellenben lényegesen jobb százalékban használja ki az emberelőnyöket ebben egyértelműen az EBEL élvonalához tartoznak. Akire kiemelt figyelmet kell fordítania a FAV 19 védelmének az a nyolc találattal a csapat mesterlövészének számító Petrik Benjamin, aki igazi befejező ember, mert emellett mindössze egy gólpassz szerepel a neve mellett. Emiatt nem is ő, hanem Sclacher Markus és Mcbride Brock a csapat legjobb pontszerzői akik a kiszolgálásban nyújtanak kiemelkedőt.

Kapusposzton nincs mire büszkének lennie a Villachnak, ebben bizony a Volán köröket ver rájuk Rajna Miklós révén aki a harmadik legjobb százalékkal véd. Tán Lamoureux kapus a vendégcsapat gyenge pontja, akinek a mutatóját tovább ronthatják szombat este Rob Pallin játékosai.

Előző szezonból is vannak szép emlékeik a Volánosoknak, hiszen az alapszakaszban mindkét alkalommal három pontot gyűjtöttek ellenük. Adott tehát a tökéletes ellenfél, hogy szeptember után újra rendes játékidőben arasson győzelmet hazai pályán a Volán. Ráférne már a csapatra egy kis szerencse, bár a játékosok talán azzal is megelégednének ha mindenki felgyógyulna, onnan pedig már megoldják maguk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!