Fehérvár AV19

2015.11.12. 20:36

A Graz és a DVTK Jegesmedvék szerepelnek a pénteki kínálatban

Pénteken újra jégkorong nagyüzem, a Fehérvár AV19 EBEL és Mol Ligás csapata is hokibotot ragad.

Szupkai Gábor

De ezen túl is zajlik az élet Székesfehérváron. A napokban kiderült, hogy némi kommunikációs zavar van az EBEL és Mol Liga csapat edzői, Rob Pallin és Tyler Dietrich között a játékosok két csapat közti mozgását illetően.

A megoldás végül az lett, hogy Chris Bodo és Brance Orban akövetkező időszakban az EBEL keretet erősíti. Ezzel Tyler Dietrich csapatától nem kevesebb mint 75 pont távozik, hiszen a két említett játékos a kanadai táblázat első két helyét foglalta el a Mol Ligában. Mondhatnánk a legrosszabbkor, hiszen a bajnokcsapat látogat este Fehérvárra, és így most szinte megjósolhatatlan mire lesz képes a FAV19 a miskolciak ellen. Ezzel egyidőben Becze Tihamér pont fordított utat jár be mint a két kiemelkedő támadó, ő mosta Graz helyett a DVTK ellen mutathatja meg mit is tud. Idén eddig két találkozáson van túl a Volán és a Jegesmedvék, egyszer büntetőkkel, egy alkalommal pedig rendes játékidőben maradt alul a FAV19, így lenne miért törleszteni, de jelen helyzetben tovább csökkentek a fehérvári esélyek. A mérkőzés 18:30-kor kezdődik Székesfehérváron.

De miért volt szükség erre a játékosmozgásra? Újra, vagy még mindig, sérülések tizedelik a Volán EBEL együttesét. A válogatott norvégiai tornájáról többen is kisebb-nagyobb sérüléssel tértek vissza. Sikorcin Ladislav és Varga Arnold is kisebb kézsérülést szereztek, de ők az orvosok döntésétől függően valószínűleg jégre léphetnek a Graz ellen.

Ellenben Vincze Péter a héten már biztosan nem játszhat bokasérülés miatt. A rossz hírek sora azonban itt még nem ért véget. Frank Banham továbbra is folyamatos orvosi kezelés és megfigyelés alatt áll a térde miatt., de a csapattal edz, így van némi esély arra, hogy legrosszabb esetben a hétvégén a csapatba kerüljön. Andrew Sarauer ahogy felgyógyult a vállsérülése után, most éppen derékbántalmakra panaszkodik. A liga tavalyi pontkirálya csütörtökön átesik egy speciális orvosi vizsgálaton, így a játéka több mint kétséges.

Az EBEL csapat a Graz ellen kellene, hogy javítson cseppet sem hízelgő eredménysorán. A szezonban már két találkozáson vannak túl a csapatok, és mindkét alkalommal csak egy pontra futotta a Volántól, hosszabbításban a Graz gyűjtötte be a két egységet, egyszer itt, egyszer ott. Ráférne a fehérváriakra a siker, a klubon belül kialakult feszültség, és a kitűzött célok miatt is. Mert annak ellenére, hogy mindössze kilencedik helyen áll a Volán a tabellán, továbbra is a rájátszás elérése a kötelező cél, ami a hátralévő huszonhat mérkőzésen nem tartozik a megoldhatatlan feladat kategóriába. Ráadásul hiába verte meg kétszer is a Graz a FAV19-et, egy ponttal lemaradva áll a tabellán a fehérváriak mögött, jó lenne eltávolodni tőlük, és vasárnap jobb hangulatban várni a Ljubljanát. Erre a közérzet javításra péntek este 19:15-től nyílik majd lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!