Fehérvár AV19

2016.02.23. 19:48

A jósnők rémálma ez az elődöntő

Székesfehérvár - Szerda este 19 órakor a Mol Liga elődöntőjében a MAC Budapest ellen a fővárosban kezd a Fehérvár AV19.

Szupkai Gábor

A két elődöntő közül a MAC és a Volán párharcának kimenetele szinte megjósolhatatlan. Ide már nem elég egy OKJ vizsgás jövőbelátó, alkut kell kötni az ördöggel ha biztosra szeretnénk menni.

A MAC és a FAV19 esetében két újoncról beszélünk, akik idén csatlakoztak a ligához, így az, hogy egyikük biztosan döntőbe jut mindenképpen óriási teljesítmény. Persze több dolog is egyformán igaz mindkét együttesre. Azon túl, hogy azonos játékerőt képviselő csapatokról beszélünk, két döntően fiatal, gyors és technikás játékot játszó gárdáról van szó, amelyek korosztályos rivalizálása szintén pikantériát ad az összecsapásnak.

Az alapszakaszbeli eredményekből nehéz bármit leszűrni. A szezon első felében inkább a Volán dominált kettejük találkozásain, ám a szezon végére az egymás elleni mérleget is a maga javára fordította a MAC, valamint komoly pontelőnnyel végzett a Volán előtt. Persze pont a rájátszás ahol mindezeket sutba dobhatjuk, elvégre mindezzel csak a pályaelőny dőlt el. Ráadásul a hazai pálya idén kettejük párharcában nem feltétlenül volt perdöntő tényező.

Preston Shupe (kékben) próbál túljárni a MAC Budapest kapusának, Bálizs Bencének az eszén

Mindkét csapat kerete bőséges, de ezen a téren az EBEL csapat korai szezonzárása miatt a Fehérvár AV19 élvezhet némi előnyt. Majoross Gergely csak saját juniorjaihoz és ifijeihez nyúlhat, ellenben Tyler Dietrichnek az említett történés miatt elviekben akár fél tucat sorra elég tapasztalt és érett játékos is rendelkezésére állhat. Persze ez csak elméleti lehetőség, Tyler Dietrich eddig is bebizonyította, hogy számára a sportszerűség és a fair play nem puszta frázis. Egyértelmű, hogy nem forgatja fel az egész csapatot, eddig is csak olyan játékosokat hívott a csapatába, akiket jól ismer, akik vagy a szezon közben, vagy juniorban megfordultak a keze alatt.

A Volán a rájátszásban ráadásnak extra támogatást kaphat a lelátóról is, hiszen az EBEL kiesés után a drukkerek figyelme a MOL Liga felé fordul, így ha sikerülne az első két idegenbeli meccsen jó eredményt elérni, a hazai mérkőzéseken népes szurkolótábor előtt játszhatnának

Erre szükség is lenne, mert a fővárosiaké a liga legponterősebb légióssora, és náluk véd a bajnokság egyik legmegbízhatóbb magyar kapusa.

A párharc szerda este 19 órakor rajtol a Tüskecsarnokban, ahol a döntőhöz négy győzelem szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!