Fehérvár AV19

2015.10.22. 19:21

A kiváló második harmad volt a kulcs a Ferencváros ellen

Budapest - A Ferencváros vendégeként szerepelt a Fehérvár AV19 csütörtök este és győzte le a zöld-fehéreket.

Szupkai Gábor

Ferencvárosi TC-Fehérvár AV19 3-5 (0-1, 1-4, 2-0)

Budapest, 200 néző, Vezette: Kincses, Halassy (Váczi, Mizsák)

FerencvárosBudai (Ágoston) – Erdélyi, Hietamaki (1), Tendler 1, Jensen, Rafaj – Suoraniemi (1), Pál, Fliszár (1), Dubek 1 (1), Kiss G. (1) - Valecko, Lévai, Farkas, Manninen, Kovács V. - Üveges, Papp Cs. 1 (1), Schellin. Vezetőedző: Greg Lindqvist

Fehérvár AV19: Kalnins – Reiter A., Szabó D., Holmberg, Orban 2 (3), Bodó 2 (2) – Szaller, Vokla (1), Szabó K., Shupe 1, Hamvai – Hegyi, Lengyel, Kocsis, Reisz, Tóth G. - Pados, Szabó B., Szita, Reiter R., Mazzag (1). Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítások: 36 perc (ebből 20 perc fegyelmi), illetve 18 perc (ebből 10 perc fegyelmi)

A mérkőzés előtt a tabellán a két csapatot két helyezés és hat pont választotta el egymástól. A Fradi célja az volt, hogy jelentősen csökkentse a különbséget, egyben tovább meneküljön előre üldözőitől, a HSC-től és a DAB-tól. A Fehérvár negyedik pozícióban kezdte a mérkőzést 22 ponttal, köszönhetően többek közt Orban Brance és Bodó Christopher eddigi kiváló teljesítményének, előbbinek 23, utóbbinak 22 pontja volt, amivel nem csak a csapat, de a liga kanadai táblázatát is vezetik.

A két klub idén eddig kétszer találkozott egymással, az első pesterzsébeti meccset 6-4-re nyerte a Ferencváros, egy héttel később Fehérváron a hazaiak nyertek 3-0-ra.

A csütörtök esti mérkőzésen egy harmad után úgy tűnt, inkább a Volán fogja elérni céljait, nevezetesen csökkenti hátrányát a MAC-al szemben, és próbálja lerázni az UTE csapatát. Ehhez a már említett Orban-Bodo páros jó teljesítménye, és további pontjai járultak hozzá. Hét perc játék után Bodó lövése talált utat Budai Krisztián kapujába, az asszisztot természetesen Orban jegyezte,Vokla Roland mellett.

A második játékrészben már sokkal több gól után tapsolhattak a nézők, és ezek döntő többségét a Fehérvár lőtte. Öt percnyi játék után újra Bodó gól, és újra Orban gólpassz, majd négy perc múltán fordított szereposztás, és kevesebb mint fél órányi játék után három gól volt a Volán előnye. Erre Vladimir Dubek válaszolt a hazaiaktól, ám a harmad végén tizenhárom másodperc alatt újabb duplát pakoltak be a Volán játékosok Budai Krisztián hálójába. Először Preston Shupe köszönt be, míg az ötödik találatot ismét Orban jegyezte, természetesen Bodó átadása után.

A harmadik húsz percre már Ágoston Olivér korcsolyázott ki a ferencvárosi kaput védeni, és érintetlenül is tartotta a hálóját a záró harmadban. Csapattársai a mezőnyben pedig összehoztak két gólt, előbb Tendler Jereme, majd Papp Csaba keserítette meg Kalnins életét, de mindez csak a szépítésre volt elég, köszönhetően a Volán pazar második harmadjának. Bodó Christopher, valamint Orban Brance tovább halmozta pontjainak számát, utóbbi a fehérvári csapat minden góljában szerepet vállalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!