Fehérvár AV19

2015.10.29. 16:22

A MOL Liga friss impulzust, új kihívást jelent az utánpótlásnak

Székesfehérvár – Idén minden a feje tetejére állt a Fehérvár AV19-nél, de csakis a jó értelemben. Mindezekért pedig a Mol Liga szereplés a felelős.

Szupkai Gábor

Az idei szezonban a FAV 19 bevállalta az EBEL és annak korosztályos bajnokságai mellé a Mol Ligás szereplést is. Az utánpótlás edzők már most hálásak ezért, és a kialakult versenyhelyzetért.

- Az új bajnokság miatt minden korosztály egy kicsit megcsúszott. A Mol Liga miatt nagyon sok tehetséges játékos, például Szaller Márk, vagy Vokla Roland már most kipróbálhatja magát a nagyok között, de legalább tíz olyan játékos kap folyamatosan lehetőséget a Mol Ligában aki még bőven az U20-ban játszhatna. Elmondhatom, hogy ebben a szezonban sem az U18-as sem az U20-as korosztály nem állt ki a legerősebb csapattal egyik mérkőzésére sem. Igyekszünk mindenkinek a saját szintjének megfelelő legmagasabb versenyeztetési lehetőséget megadni. Most mikor nekiindultunk már nem az az elsődleges cél, hogy csak nyerjünk, hanem az, hogy minél többet fejlődjenek a gyerekek és a végén nyerjünk meg mindent - nyilatkozta Kóger István az EBEL U20-as bajnokságában szereplő csapat vezetőedzője.

- Új koncepció a klubnál ez a versenyeztetés, így ott a lehetősége mindig mindenkinek feljebb lépni ha jól teljesít, ám ugyanez visszafelé is érvényes. Ha rosszul teljesít akkor lehet lefelé is bukni. A kettő csak együtt működik, a nagyon kemény munka és a versenyeztetés. Azért jó ez az új koncepció mert az U16, az U18 és az U20 egymásra van utalva rotációban, viszont mi a korosztályos edzők együtt próbáljuk kiszolgálni a nagycsapatokat. Az alattam lévő korosztály edzőjének Kiss Dánielnek szerencséje van, hiszen az ő csapatának nagy része, az 1998-as születésűek nálam vannak. Viszont az 1999-es korosztály borzasztóan erős, van húsz gyerekünk, egy komplett csapat, ezekkel dolgozik ő, velük vezeti a bajnokságot. Már a legelső edzői értekezleten el is mondtam, ez innentől a mi felelősségünk csak mi tudjuk elrontani, mert minden feltétel adott - zárta mondandóját Kóger István.

Az U18-as korosztály is vezeti az EBEL csoportját, tehát úgy tűnik ott is minden a lehető legnagyobb rendben zajlik, és Kiss Dániel vezetőedző is elégedett a kialakult új rendszerrel.

- Óriási esélyt kaptunk ezzel az új struktúrával, rengeteg új lehetőséget biztosít ez nekünk edzőknek. Végre motiválhatjuk a srácokat, egy teljesen új eszköztár áll a rendelkezésünkre. Volt olyan játékos aki csak egy hetet edzett nálam, de a technikai tudása megtetszett Kóger Istvánnak és azóta is az ő csapatánál van, viszont olyan is volt akit visszaküldött mert nem úgy teljesített. Ezt mindenki máshogy kezeli, de ezt is meg kell tanulni. Én azt mondom, hogy mi nem egy csapatot edzünk, hanem harmincöt különböző személyiségű játékost. A szezon elején az volt a célunk, hogy mindenki a számára megfelelő szinten bizonyíthasson, ez mostanra már jól is működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!