Fehérvár AV19

2015.05.20. 13:43

A Parlamentben járt a magyar jégkorong-válogatott

Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán okleveleket adott át az A-csoportba jutást kiharcoló válogatott tagjainak az Országházban.

Csik Tamás

A krakkói feljutást kiharcoló csapatból 15 játékos vett részt a szerdai ünnepségen, ahol a válogatottba a legtöbb hokist delegáló Fehérvár AV19 és a Miskolci JJSE két vezetője, Ocskay Gábor és Egri István is elismerésben részesült.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében kiemelte; nagyon fontos siker ez a magyar sport egészének, és azon belül a jégkorongnak, ez is mutatja, hogy jó úton jár a sportág. A miniszter elismeréssel beszélt a kilátogató több ezer magyar szurkoló hozzáállásáról is, és elmondta, hogy nagyszerűen érezte magát a drukkerek között, mikor a helyszínen tekintette meg a válogatott egyik mérkőzését. Emellett szót ejtetett arról is, hogy annak ellenére sikerült kiharcolni az A-csoportos világbajnokságon való részvételt, hogy a magyar jégkorong lehetőségei nem érik el a világ legjobb 16 válogatottjának lehetőségeit. Ennek ellenére 2016-ban Szentpéterváron nemzeti együttesünk megmérkőzhet többek között a kanadai, a finn, az amerikai, vagy éppen a szlovák válogatottal.

Az eseményről Benk András nyilatkozott honlapunknak:

- Nagyon megtisztelő mindannyiunk számára, hogy ünnepséget szerveztek a tiszteletünkre. A közel másfél órás program keretében előbb átvehettünk egy elismerő oklevelet a krakkói világbajnokságon nyújtott teljesítményünkért, majd Balog Zoltán miniszter úr mondott beszédet, melyben elismerte a szakmai stáb, a csapat és a szurkolók munkáját. Ezután Soltész Miklóstól (egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár – a szerk.) kaptunk egy kis idegenvezetést a Parlament épületében, amit nagyon élveztünk, mert legtöbbünknek ez volt az első alkalom, hogy belülről is megcsodálhattuk ezt a csodás épületet.

Videó az ünnepségről:

Fotó: www.kormany.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!