Fehérvár AV19

2015.10.30. 19:36

A szombatot és vasárnapot is jégen töltik a fehérváriak

Ez a hétvége nem a pihenésről szól a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatainak. Az EBEL-ben és a Mol Ligában is mindkét nap korcsolyát húznak a játékosok.

Szupkai Gábor

A feladat egyik csapatnak sem egyszerű, de ha választani kéne, akkor az EBEL csapat néz nehezebb feladat elé, még úgy is, hogy hazai jégen fogadja majd ellenfeleit. Szombaton az a Dornbirner EC lesz az ellenfél, akik képesek megverni a ligaelső Salzburgot, vagy idegenben a Linz csapatát, majd kikapnak a nem túl erős Graztól. Nehéz előre kiszámítani mennyire harapós kedvükben lesznek a Bulldogok, akikkel idén még nem találkozott a Volán. Az elmúlt szezonból viszont csupa szép emlék juthat eszébe a rajongóknak a szombati ellenfélről, hazai jégen kétszer is 4-3-ra nyerte a FAV19 a két csapat közti összecsapást. Bár hozzá kell tenni, hogy sokat javult a Dornbirn tavalyhoz képest, hiszen akkor a szezon végén tizedik helyen zártak, jelenleg pedig a negyedik helyen állnak az EBEL-ben. A FAV19 legutóbbi hazai mérkőzésén kétgólos hátrányt megfordítva győzött a Villach ellen, de hétközben a Klagenfurt kicsit rontott a fehérváriak jó hangulatán a 4-2-re elveszített meccsel. Azért is fontos lenne egy siker a Bulldogok ellen, hogy kicsit jobb szájízzel láthassanak neki a fiúk a vasárnapi fogásnak, az Innsbruck csapatának. Velük már két találkozáson van túl a Volán a 2015-2016-os bajnokságban, itthon győzelem, idegenben vereség. Ha a Dornbirn esetében azt írtuk, hogy nehéz kiszámítani milyen játékot nyújtanak majd, akkor ez a vasárnapi ellenfélre is igaz. Legyőzték az Orli Znojmot, majd megakadt a torkukon a Graz. Reméljük Fehérvárra az utóbbi formájukat hozzák magukkal, a FAV 19-től pedig egyértelműen a Villach ellen mutatott gólerős játékot szeretnék látni a rajongók.

A Mol Ligában szombaton a Csíkszereda, vasárnap a Brassó vár a Volánra. Itt a Csíkszereda a keményebb dió, akik rémesen kezdték az októbert, majd jelentős javulást tapasztalhattunk az eredményeiken. Legutóbb Debrecenben vendégeskedtek, és hosszabbítás után sikerült győzniük, ami megsüvegelendő. A Brassó október közepén kijelentette, hogy elsősorban a hazai bajnokságra koncentrál, mert tisztán látszik, külföldiek nélkül nem lesz esélye a MOL Liga-rájátszásra, így mérkőzéseiken főleg a fiatalok kaphatnak szerepet. A Volán ifjoncainak adott tehát a házi feladat, győzni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!