Fehérvár AV19

2015.10.19. 16:47

A tabella 10. helyén álló fehérváriak a 3. Linz vendégei

Az EBEL 14. fordulójában a Black Wings Linz otthonába látogat a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Megint csak egy pont, pedig a helyzetek alapján simán nyernie kellett volna a Fehévár AV19 csapatának. A Graz kapujára 38 lövést zúdítottak a fehérváriak, s azok között számos olyan próbálkozás volt, melyből akár könnyűszerrel gól is lehetett volna. A 99-esek ezzel szemben a statisztikák szerint 32 lövéssel riogatták Rajna Miklóst, mégis, a fehérváriak sokkal közelebb álltak a győzelemhez. Azonban a ziccerek rendre kimaradnak manapság.

– Mintha augusztus vagy szeptember eleje lenne a csapatépítés szempontjából, miközben az ellenfeleink jóval előbb tartanak. Meg kell találnunk a megfelelő „kémiát”, a játékkapcsolatokat – zsörtölődött a Graz ellen hosszabbításban elszenvedett 3-2-es vereség után a vezetőedző, Rob Pallin, aki a két Graz elleni mérkőzésből hat pontot remélt, de csak kettő lett belőle.

– Tartalékos összeállításban is számos mérkőzésünkön egy gól döntött, miközben vannak játékosaink, akik igazán keményen igyekeznek, az erőfeszítés ott van, de a teljesítmény nincs. Ha azt mondta volna bárki a szezon előtt, hogy bizonyos játékosaink tizenhárom forduló alatt összesen egy gólt szereznek, meglepve fogadom a kijelentését. Idő kellene, de nincs időnk. A lényeg, hogy számos játékosunk, akik tavaly teljesítettek, idén nem teszik. Pedig teljesíteniük kellene. Ez a kulcs. Azt gondolom, jól védekeztünk, de két lőtt góllal nem lehet nyerni. A folytatásban is keményen kell dolgoznunk, nem szabad egymásra mutogatnunk. 31 találkozó van még hátra. A Graz ellen is sokkal jobbak voltunk az első harmadban, aztán a harmadik harmadban is – fogalmazott a fehérváriak amerikai szakvezetője, aki említést tett a játékvezetésről is, ami megintcsak hagyott némi kívánnivalót maga után. Érdekes, hogy az idei pontvadászatban a szlovén sípmesterek mintha utaznának a Volánra, most Trilar sporttárs, nem is oly rég pedig Zrnic játékvezető babrált ki a fehérváriakkal. Utóbb említett spori október elején A Black Wings Linz elleni hazai összecsapáson szórta előszeretettel a büntetőpadra az 1-0-ás vezetésre álló Volán játékosait, s a Linz a mérkőzés utolsó percében kettős emberelőnyből szerezve két gólt vitte el a pontokat Fehérvárról...

A kék-fehéreket fűtheti a visszavágás tüze, s a személyes reváns mellett nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ha versenyben akar maradni a Fehérvár akkor győzelemmel kell gyűjtögetni a pontokat. A kedden 19.15 órakor kezdődő mérkőzésen kérdéses Sikorcin Ladislav játéka, akinek felrepedt az álla és két foga is bánta a vasárnapi csatát. Kiállítás persze nem járt érte...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!