Fehérvár AV19

2015.11.23. 19:13

Acélbikákat kell szelídíteni

Székesfehérvár – Pikáns összecsapás vár a Volán csapatára a jégkorong MOL Ligában. Az újvárosiak jönnek látogatóba a Raktár utcába.

Szupkai Gábor

Megyei rangadó következik a Mol Ligában. Ráadásul hat napon belül kétszer is egymásnak feszül a Fehérvár AV19 és a Dunaújvárosi Acélbikák, akik ezúttal Székesfehérváron dupláznak. A szezonban eddig két alkalommal találkoztak az együttesek, ezekről inkább a Volán játékosai és szimpatizánsai rendelkeznek szebb élményekkel. Szeptember végén elhull a virág, ám pontokat a a fehérváriak nem hullajtottak, és 4-1-re múlták felül az Acélbikákat. Legutóbb november idusán szikráztak a korcsolyák a jégen, az eredmény szorosabb volt mint előző alkalommal, de pontokat ismét csak a fehérváriak gyűjtöttek a 3-2-es diadalnak köszönhetően.

A jelenlegi formát nézve, nem könnyű eldönteni ki néz kedvezőbb előjelekkel a derbi elé. A Volán a válogatott szünet után elképesztő formát mutatott, egészen vasárnapig, mikor a Ferencváros ellen buktak el. Előtte viszont olyat tettek, amire eddig csak és kizárólag ők voltak képesek, hazai pályán késztették megadásra a regnáló bajnokcsapatot. Az Acélbikák pont fordított utat jártak be, kikaptak a DVTK ellenében, míg a Fradi ellen egy könnyed győzelmet gyűjtöttek, és vasárnap pontot loptak a MAC ellen, ami finoman szólva is bravúrnak mondható.

A tabellára nézve tűnik legsimábbnak a párharc végkimenetele. A FAV19 harmadik helyen áll, 45 pontot gyűjtve, a Dunaújváros ennél jóval kevesebbet szorgoskodott össze, mindössze 26 pont áll a csapat neve mellett, de ennél azért mindig bonyolultabb a szituáció. A DAB szerencsésnek mondhatja magát, a sérüléseket tekintve most több mint jól állnak, ugyanezt nem lehet elmondani a Volánról.

Janis Kalnins , Reiter Attila, Devon Krogh, valamint Szabó Dániel sérültlistán vannak. Rajtuk kívül hiányzik Szabó Krisztián, Kocsis Ferenc és Szaller Márk, akik az ottani hiányzók miatt az EBEL-kerethez tartoznak egy ideig, nem beszélve Chris Bodóról, és Orban Branceről. Utóbbi már lassan két hete a Volán EBEL keretének tagja, de még mindig vezeti a Mol Liga ponttáblázatát. Az ő pótlásuk igen nemes feladat Tyler Dietrichnek és stábjának. Szerencsére a helyükre érkezett Becze Tihamér idén is nagyon ponterős, közel van a meccsenkénti kétpontos átlaghoz, valamint Reisz Áron-Sándor is újra itt próbálkozhat a pontgyűjtéssel. Legutóbb a védelembe érkezett erősítés, a WHL-ből Láday Tamás, aki első meccsén gólpasszt adott és +2-vel zárt. Ezt a teljesítményt a Fradi ellen nem tudta produkálni, de sokat várnak a fiatal védőtől Fehérváron.

A DAB-nál is történt erősítés. Az Acélbikák új szlovák szerzeménye Michal Vazan 550 extraligás meccs tapasztalatával támogatja csapatát, 5 meccsen 4+2 pontot termelt, a Brassó ellen két góllal mutatkozott be, legutóbb pedig a MAC-meccset zárta 1+1-gyel az első sorban szereplő szélső.

A mérkőzés első korongbedobására kedden este 18.30-kor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!