Fehérvár AV19

2015.06.07. 19:16

Balika és Sárpátki nyert - Hetedszer rendezték az Ocskay Gábor Tenisz Emléktornát

Tűző napsütésben került megrendezésre a hetedszer kiírt emléktorna, amelyet ezúttal a Balika Zoltán-Sárpátki Tamás duó nyert.

Horog László

A Kiskút úti teniszcentrum volt a házigazdája az eseménynek, amit a 34 évesen elhunyt hokis legenda, ifj. Ocskay Gábor tiszteletére rendeztek. Az Alba Volán hokis szakosztálya és az akadémia közösen bonyolította a rendezvényt, amelyen 13 páros lépett a salakos pályára. Egyéni küzdelmeket – a korábbi erőpróbákhoz hasonlóan – ezúttal sem rendeztek.

A résztvevőket három hármas, valamint egy négyes csoportba osztották.

– Emlékszem, az első tornát a Cser-Palkovics András-Gál Péter Pál páros nyerte, tavaly pedig a Galambos Gábor-Szatmári Imre duó bizonyult a legjobbnak. Kíváncsian várom, ezúttal ki győzedelmeskedik – közölte a kora délelőtti órákban, a csoportok sorsolása után a viadal fő szervezője, Bognár Ákos.

A rekkenő hőség és a sok nevező miatt nyolcszettes összecsapásokat rendeztek. A legjobb négy között a Balika Zoltán-Sárpátki Tamás kettős 8-3-ra verte a Sándor Norbert-Fenyves Péter alkotta duót, a másik ágon Boros László és Heffler László magabiztosan 8-0-ra verte Korbuly Gergelyt és Becze Mózest.

A bronzmeccsen hatalmas küzdelemben a Sándor-Fenyves kettős 10-8-ra diadalmaskodott Becze és Korbuly felett, a döntőben pedig Balika és Sárpátki kiegyensúlyozott játékkal, 8-2-re múlta felül az elfáradó Borost és Hefflert.

– Köszönöm, hogy ennyien eljöttetek, szép, tartalmas napot töltöttünk együtt. Nagy csaták zajlottak, sportszerű küzdelemben mindenki nyerni akart. A fiam, ott fenn biztosan nézte a küzdelmeket és elégedetten szemlélte a látottakat. Jövőre újra találkozunk – mondta Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!