Fehérvár AV19

2015.01.30. 20:50

Beteljesült az álom - A Fehérvár AV19 biztosította helyét a felsőházban

Innsbruck - A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata péntek este simán nyert az Innsbruck otthonában, és az EBEL alapszakaszának utolsó fordulója előtt már biztosította helyét a középszakasz felsőházában, ezzel együtt a rájátszásban is.

Bobory Balázs

Andrew Sarauernek (jobbra) ismét sikerült megtréfálnia Adam Munrót (Fotó: Molnár Artúr)

Sikerült!

Péntek este biztossá vált, hogy a Fehérvár AV19 együttese története során negyedszer is az EBEL rájátszásában szerepelhet, hiszen az Ördögök nyertek Innsbruckban, és matematikailag is bebiztosították helyüket a playoffban.

A magabiztos győzelem felé vezető úton már jó korán megtette az első lépést a Volán, a 3. percben Kóger Dániel emberelőnyben volt eredményes, és ezzel megadta a mérkőzés alaphangját, 0-1.

Az első harmadban nagy fölényben játszott a magyar csapat, az exfehérvári Adam Munro kapujára összesen 18 lövés zúdult, míg a másik oldalon Christian Engstrandnak csak ötször kellett hárítania, hízelgő volt az eredmény a hazaiakra nézve.

A gólzápor a középső játékrészre csak megérkezett, egészen kiváló húsz percet produkált a Volán, és eldöntötte a mérkőzést. Kovács Csaba a 29. percben növelte a látogatók előnyét, majd harmad hajrájában bő fél percen belül AndrewSarauer és Varga Arnold is betalált, szinte nem is volt miért izgulnia a kék-fehéreknek a folytatást illetően, 0-4.

A befejező periódus első percében ugyan Kris Beech szépített, 1-4, de az Innsbruck nem tudott megújulni, a Fehérvár pedig magabiztosan tartotta előnyét. Nem érte semmi váratlan a Volánt a mérkőzés végéig, Rob Pallin együttese megérdemelten nyerte meg az összecsapást, és ami még fontosabb: megérdemelten jutott be a középszakasz felsőházába, illetve a rájátszásba 43 játéknap után.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fehérváriak akkor is bekerültek volna a playoffba, ha kikapnak, mivel a Bozen kikapott Klagenfurtban, a címvédőnek így az alsóházból kell kivívnia a középszakaszban a rájátszásban való szereplés lehetőségét.

A Volán vasárnap játssza utolsó mérkőzését az alapszakaszban, mégpedig tét nélkül, hiszen már biztosan a hatodik helyen végez a tabellán. A vendég a cseh Znojmo lesz, a csehek bónuszpontokért harcolnak majd a Raktár utcai csarnokban. Érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésre, hiszen megérdemlik a fehérvári srácok az ünneplést, nagy bravúrt hajtottak végre az elmúlt hónapokban!

HC Innsbruck - Fehérvár AV19 1-4 (0-1, 0-3, 1-0)

Innsbruck, 1200 néző. Vezette: Gebei, Stolc, Pardatscher, Soós.

Innsbruck: Munro Ross, Macaulay (1), Schennach, Beech 1, Siddal (1) Pedevilla, VanBallegooie, Huber, Valdix, Ulmer Pittl, Stern, Höller, Olsson, Mössmer Saringer, Hörtnagl, Steinacher, Schramm, Machreich (kapus). Vezetőedző: Christer Olsson.

Fehérvár: Engstrand Szirányi, Wehrs, Banham (1), Sarauer 1 (1), Kóger 1 Reiter, Orbán, Marino, Bartalis (1), Kovács Cs. 1 Varga A. 1, Ejdepalm, Vincze, Sikorcin (1), Benk (1) Németh, Erdély, Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!