Fehérvár AV19

2015.11.22. 19:16

A Fehérvár AV19 a Vienna otthonában nyert

Bécs - Az Erste Bank Eishockey Liga, azaz az osztrák jégkorong bajnokság 23. fordulójában a Vienna Capitals otthonában vizitált a Fehérvár AV19.

Ferencz Balázs

Vienna Capitals - Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Bécs, 4400 néző, vezette: Gebei, Reiner (Jensen, Soós)

Vienna Capitals: Lawson Fraser, Lakos, Whitmore, McLean 1, Ferland Iberer, Milam, Gamache, Sharp, Rotter Fischer, Peter, Nödl, Bois, Dzieduszycki 1 Nissner, Grosslercher, Schiechl, Hartl. Vezetőedző: Jim Boni.

Fehérvár AV19: Rajna Martinelli, Brocklehurst (1), Kóger, Nagy, Sárpátki Wehrs (1), Orbán, Kovács Cs. 1(ee), Benk (1), Connolly Szaller, Orban B., Bodo 1, Vincze 1 Kocsis, Szabó-Pál K. Vezetőedző: Rob Pallin. Kiállítások: 10 ill. 14 perc

Aaron Brocklehurst (szemben) gólpasszt jegyezhetett Bécsben

Irigylésre méltó helyzetben várhatta a Vienna Capitals az EBEL 23. fordulóját, hiszen a rájátszást érő hatodik helyről fogadhatta a szintén play-offba igyekvő Fehérvár AV19-et. A Klagenfurt elleni pénteki túlóra után nyolc sérültet nélkülözve harcolt a Volán. Elképesztő volt a kapuralövések aránya az első harmadban, 23-4 volt a mutató a hazaiak javára, azonban a lényeg, hogy Chris Bodo góljával vezetett a Volán. A harmad végén Dzieduszycki egyenlített. Nagy harc volt a középső periódusban is, s ahogy általában mostanában megszokott Bécsben, újra vezetést szerzett a Fehérvár, Kovács váltott gólra egy emberelőnyt, 1-2. McLean egalizált a záró harmadban, azonban a nagy osztrák nyomás ellenére Vincze Péter az 53. percben remek egyéni megoldással szerzett harmadszor is vezetést. A Fehérvár AV19 3-2-es győzelmével sorozatban hatodik diadalát aratta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!