Fehérvár AV19

2015.10.04. 18:28

Bosszantó: a Fehérvár AV19 az utolsó percben kapott ki a Linztől az EBEL-ben

Székesfehérvár – Az Erste Bank Eishockey Liga nyolcadik fordulójában a Black Wing Linz szárnyait nyírbálta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

„Nem keresek mentségeket, egyszerűen keményebben kell küzdjünk, bármilyen nehézségeink is vannak. Fegyelmezettebbeknek kell lennünk, és ami a legfontosabb: nekem is jobban kell végeznem a munkámat.” – Kemény, becsülendő szavak, melyeket Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője hallatott a pénteken Salzburgban elszenvedett 6-1-es vereség után. Hogy pontosan mire is gondolt az amerikai szakvezető akkor, amikor munkája milyenségéről beszélt, pontosan nem tudjuk, de az biztos, hogy tréner nagyon együtt él csapatával, ha játékosai fegyelmezetlenségeit is a saját számlájára írja. Nincs könnyű helyzetben a a Volán, az idény elején begyűjtött három győzelem után sorozatban négy vereséget szenvedett, és túl nagy lehetőség nincs a variálásra, hiszen hetek óta egy komplett sor hiányzik sérülés miatt. Mégis, a tabella harmadik helyén álló Black Wings Linz ellen is a győzelem reményében korcsolyáztak jégre a fehérváriak. Meghatározó légiósok, remek csatárok és védők nélkül, azonban sok fiatallal a keretben indult csatába a kék-fehér gárda. Az első játékrész rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, felváltva vezették támadásaikat a csapatok. A harmad végén hiába hokizhatott emberelőnyben a Volán, képtelen volt felállni a vendégek védőharmadában, így nem került közelebb a gólhoz Rob Pallin együttese. Nem úgy az első pihenő után. Nagy lendülettel hokiztak a hazaiak, ráadásul emberfórba is kerültek a periódus elején. Lám, nem volt hiába megvariálni az előnyös játékot, mert a 24. percben ebből szerzett vezetést a Fehérvárnak Ryan Martinelli, 1-0. A gól után a Linz játéka vált aktívabbá, McLean lövését védte bravúrral Rajna. Ezután nem sokkal Robert Lukas célzott jól, de Rajna a botos kesztyűvel hárított. Rob Hisey kezében volt az egyenlítő gól, de szerencsére a kesztyűjében is maradt, közelről a kapuvasat csilingeltette meg. Az osztrák rohamok után aztán újra a fehérváriak kerültek fölénybe. Kocsis mellé trafált, majd a Szaller–Becze–Szabó-Pál összjáték végén utóbbi fiatal korongja csorgott le Ouzas mamutjáról.

A záró harmadban sokáig bajlódott a Volán idén már ismert betegségével, vagyis egy raklapra való helyzetet dolgozott ki az ellenfél kapuja előtt, de ezek között nem sikerült gólra váltani egyet sem. Connolly, és a fiatal Becze Tihamér korongja is a linzi kapusban halt el, és akadt olyan támadás is, amikor ígéretes helyzetben az utolsó passz volt pontatlan. Mindeközben a Black Wings sem tétlenkedett, Rajna sem mélázhatott el a magyar ketrec előtt. A vége előtt alig több mint hét perccel aztán betalált a Linz, de a bírók egy rövid videózás után nem adták meg a gólt. A mérkőzés utolsó perceiben sorozatos kiállítások, sőt kettős emberhátrány nehezítették a Volán dolgát, s a nyomást nem is lehetett bírni. 36 másodperccel a vége előtt Kozek egyenlített, 1-1, de ezzel nem volt vége, a zárás előtt 13 másodperccel Piche-vel is lövettek egy gólt a játékvezetők kettős előnyből, 1-2.

Fehérvár AV19–EHC Liwest BW Linz 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3012 néző. Vezette: Dremelj, Zrnic (Németh M., Soós)

Fehérvár AV19: Rajna – Szirányi, Wehrs, Kóger, Benk, Vincze P. – Varga, Martinelli 1 (ee), Connolly (1), Francis (1), Sárpátki – Reiter, Szaller, Kovács Cs., Sikorcin, Nagy G. – Szabó Pál K., Kocsis, Becze. Vezetőedző: Rob Pallin.

BW Linz: Ouzas – Piche 1 (2xee), Dorion, Kozek 1 (2xee), McLean (1), DaSilva – Palin, Altmann, Latendresse, Hisey, Hofer – Mittersdorfer, R., Lukas, Spannring, Oberkofler, Gaffal – Mayrhauser, Fechtig, Göhringer, Ph. Lukas, Moderer. Vezetőedző: Rob Daum.

Kiállítások: 18 illetve 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!