Fehérvár AV19

2015.12.29. 19:38

Brassóban is a Volán örülhetett

Brassó - Hétfőn a MAC felkoncolta a farkasokat, 15-2-re nyert, kedden a Volánra várt, hogy készre süsse a brassói aprópecsenyét.

Szupkai Gábor

A tét tehát az volt, hogy hatpontos lesz -e a Fehérvár erdélyi túrája. Érthetetlen összeomlást mutatott be a Brassó a hétfői mérkőzésen, vendégcsapat még sosem ütött 10 gólt a farkasoknak a MOL Ligában. Az eredmény azért is érthetetlen, mert a román bajnokság szünetel, és bár a junior vb-re készülő fiataljait nélkülözte a Brassó, ennél azért mindenképpen több van a csapatban. A hazaiaknak tehát volt min javítania, számítani lehetett arra, hogy teljesen más lesz a Volán elleni mérkőzés.

Hamvai Szilárd most is sok időt töltött a brassói kapu előterében

Gólözön nem volt az első húsz percben, de nagyon feszült hangulatban peregtek a percek. Az egy mérkőzéses eltiltásából visszatérő Láday Tamás például kettő perccel az első harmad vége előtt ismét a végleges kiállítás sorsára jutott. Ezzel a büntetőpercek aránya az első szünetre 10-31 volt a Fehérvár AV19 javára. Szerencsére azonban gól is született, amit Szabó Bence szerzett Preston Shupe átadásából, így minimális, egy gólos Volán előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második harmadban csak a kiállítások gyűltek, bár már nem olyan ütemben mint korábban, így negyven perc után továbbra is sovány vendégelőnyt mutatott az eredményjelző.

A záróharmad elején növelni tudta előnyét a FAV19, Preston Shupe góljával, majd a mérkőzés legvégén a hazaiak is összeszedtek egy fegyelmi büntetést, és az utolsó három percben két gólt is szerzett a Fehérvár, előbb emberelőnyből Mitchell Holmberg volt eredményes, majd Becze Tihamér állította be a 4-0-ás végeredményt. Ezzel a Fehérvár AV19 bebiztosította harmadik helyét a tabellán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!