Fehérvár AV19

2015.01.25. 19:45

Csak egy lépés kell! A Fehérvár AV19 a rájátszás küszöbéhez érkezett

A pénteki, Klagenfurt elleni siker után szombaton az Innsbruckot is legyőzte a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben, és két fordulóval az alapszakasz zárása előtt már csak egyetlen pont kell neki, hogy elérje a rájátszást.

Bobory Balázs

Kovács Csaba a fehérvári győzelem záloga, legalábbis az utolsó három mérkőzésen biztosan ő volt.

A Volán rutinos balszélsője a Linz, a Klagenfurt, és szombaton, az Innsbruck ellen is olyan gólt szerzett, amely két pontot ért, és ezek a találatok nagyban hozzájárultak, hogy a hármas sikerszériának köszönhetően csak egy hajszál választja el az Ördögöket a a felsőháztól, és a rájátszástól, mindössze egyetlen pont!

A Volán pénteken hatalmas küzdelemben gyűrte le a KAC gárdáját, ezért tudni lehetett, hogy az Innsbruck ellen valamivel kevesebb lesz a kraft a lábakban, még szerencse, hogy a fehérváriak szíve ismét a helyén volt.

Két meghatározó védő, Tokaji Viktor és Mike Bovin nélkül, ezúttal Christian Engstranddal a kapuban állt bele a csatába a Volán.

Csata volt ez, hiszen az Innsbruck bécsi győzelemmel a háta mögött megnövekedett önbizalommal harcolt, küzdött, így a jég minden négyzetcentiméterén ment az adok-kapok, a birkózás.

Az első harmadban nem is találtak fogást egymáson a felek, és a másodikban és csak egy kérdés-feleletet láttunk, Wehrs kék vonalról szerzett bombagóljára emberelőnyben Sidall felelt.

A záró játékrészben már érezhető volt, hogy amelyik csapat előbb betalál, meg is nyeri a mérkőzést. A 48. percben aztán jött Kovács Csaba, és létszámfórban púpozta ki az exfehérvári Adam Munro kapujának bal oldalát és megnyitotta az utat a hazai diadal felé. Az Innsbruck egészen az utolsó percig mindent megpróbált az egyenlítésért, ám Andrew Sarauer üres kapura szerzett gólja végleg eldöntötte a két pont sorsát.

Vasárnap pedig karosszékben hátradőlve figyelhették a fehérváriak, mit játszanak a riválisok, elsősorban a Bozen és a Graz, azok az ellenfelek, akiknek még esélyük volt befogni a Volánt.

Nos, az Ördögök közel jártak ahhoz, hogy matematikailag is biztossá váljon felsőházi szereplésük, hiszen a Graz kikapott, a Bozen pedig a rendes játékidőben döntetlenre végzett a Klagenfurt ellen. A szétlövés arról döntött, hogy a a győzelmi kényszerben dél-tiroliaknak marad-e még esélyük utolérni a Volánt.

Maradt, mert a rávezetésekből jobban jöttek ki, így továbbra is három pont távolból nézik a fehérváriak hátát, két fordulóval a zárás előtt.

Eredmények: Olimpija Ljubljana -Black Wings Linz 5-3, Villach SV- Dornbirner EC 6-3, Graz 99ers- HC Orli Znojmo 3-5, Vienna Capitals -Red Bulle Salzburg 6-3, HC Bozen Südtirol- Klagenfurt AC 3-2 szétlövés után.

Fehérvár AV19- Innsbruck 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Székesfehérvár, 3392 néző. Vezette: Hicks (brit), Warschaw (osztrák), Dalton (brit), Nagy A.

Fehérvár: ENGSTRAND SZIRÁNYI B. (1), WEHRS 1 BANHAM (1), SARAUER 1 (1), Kóger; Orbán, Hetényi P. Marino (1), Bartalis, KOVÁCS CS. 1; Varga, Ejdepalm (1) Vincze, Sikorcin, Németh A.; Reiter A. Magosi B., Erdély, Benk. Vezetőedző: Rob Pallin

Innsbruck: MUNRO Ross, MacAulay SIDDALL 1, BEECH (1), Schennah; VANBALLEGOOIE (1), Pedevilla Ulmer, Valdix, Olsson; Pittl, Stern Mössmer, Kaspitz, Höller; Saringer, Schramm Frischmann, Huber, Hörtnagl. Vezetőedző: Christer Olsson

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!