Fehérvár AV19

2016.02.23. 17:33

Ocskay Gábor újabb hároméves ciklusban építene hatékony EBEL-csapatot

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorong csapata nem került a rájátszásba az Erste Bank Eishockey Liga 2015-16-os idényében a 10. helyen zárt. A korai búcsút csalódásként éli meg a klub szakosztály-igazgatója.

Ferencz Balázs

- Ez volt a kilencedik EBEL-szezonunk, négyszer jutottunk a playoff-ba, ötször pedig nem. A szezon előtt összerakott keretet a rájátszásba vártuk. Sajnos, az már augusztus vége felé látszott, hogy nem lesz ez annyira egyszerű - tekintett vissza az idény rajtjára Ocskay Gábor. - A két, májusban műtött legjobb légiós, Frank Banham és Andrew Sarauer nagyon messze voltak a játéktól, s az ő hiányuk rá is nyomta bélyegét a szezonunkra. A meccsek felén játszottak, s nem is olyan állapotban, amilyenben jó teljesítmény lett volna várható tőlük. Mindemellett a keresztszalag-szakadással műtött Bartalis István sem játszott decemberig, s a Rob Pallin javaslatára szerződtetett légiósaink sem tudtak teljesíteni. Főleg csatárposzton voltak problémáink, rettenetesen kevés volt a lőtt gólunk, és az emberlőnyjátékunk is elvesztette hatékonyságát. Ebben a mutatóban a 11. helyen végeztünk 13 körüli százalékkal. Sokszor gondot okozott, hogy három sornyi ép, egészséges játékosunk legyen. Elküldtük Blackwatert, a próbajátékra érkező Kinasewich nem vált be, majd elküldtük Connolly-t. Nem alakultak jól a dolgok, melyek megelőzhetőek lettek volna, ha előbb meglépjük az edzőcserét - vélekedett az EBEL-csapat szezonjáról Ocskay.

Az első EBEL-szezonját futó Sárpátki Tamás (jobbra) bizonyította: lehet számítani a fiatalokra

Persze a szakosztály-igazgató sem kizárólag a gyengébben teljesítő légiósok számlájára írja a Fehérvár AV19 szerény szereplését.

- Csak a két kapus, valamint a védelemből dicsérhetők játékosok. Vannak bekkek, akik kimondottan jók voltak, de a csatárok közül nem tudok kiemelni egyet sem, aki az elvárásnak megfelelően, vagy afölött teljesített volna. Ez a nagy probléma. A két fiatal, Vincze Péter és Sárpátki Tamás üde színfolt volt idén. Csalódást okozott, hogy az EBEL-ben szereplő 12-14 magyar válogatott játékos nem azt hozta, amit tud. Évek óta komoly anyagi gondokkal küszködünk, s nincs ez másként most sem. A stabilitást most sem sikerült elérnünk, a fő támogatónk az önkormányzat, s ha a város nem állna a hoki mellett, akkor nagyon nagy bajban lennénk. Az EBEL csapatainak költségvetését tekintve éppen ott vagyunk a rangsorban, ahova most az eredményeink soroltak. De most nem a pénztelenség volt a fő probléma, hanem a példátlan sérüléshullám, ami a szakmai munka minőségét kérdőjelezi meg - jelentette ki Ocskay Gábor, majd hozzátette, hogy a most lezárt hároméves ciklus utolsó esztendeje csalódás volt, de ebből is lehet építkezni. A fehérvári jégkorongot évtizedek óta igazgató szakember vezette menedzsment most egy újabb hároméves ciklus tervein dolgozik, melynek első feladataként tisztázni kell az edzőkérdést.

- Hannu Järvenpää március végéig, a Magyar Kupa zárultáig itt lesz velünk, dolgozik az EBEL-csapattal. Rövid időn belül tehát ebben nem lesz döntés.

Ocskay Gábor arról is beszélt, hogy nem kell megijedni attól, hogy az A-csoportos világbajnokságon érdekelt válogatott fehérvári játékosainak formája esetleg visszaesik, hiszen ha be is jutott volna a Volán a playoff-ba, minden bizonnyal a Salzburg választotta volna fehérváriakat, s a Red Bull ellen nem lett volna realitás a továbbjutás, vagyis két hetet nyertek volna a válogatottak. A klub dolgozik azon, hogy edzésben, formában tartsa a játékosokat. A tréningek mellett március második felében edzőmeccseken is hangolódhatnak Kógerék.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!