Fehérvár AV19

2015.11.26. 20:46

Tovább írhatja a történelmet a fehérvári csapat

Innsbruck – A két napos ausztriai túra első napján, az Innsbruck ellen próbálja folytatni történelmi sorozatát a Fehérvár AV19, a jégkorong EBEL-ben.

Szupkai Gábor

Sárpátki Tamás (kékben) és a társak, ezen az estén legtöbbször csak üldözték az innsbruckiakat

A két csapat eddigi találkozásai elég gólszegényre sikerültek, hiszen egy alkalommal egyetlen, a másik két alkalommal pedig három gólt hozott össze együtt a két csapat. Háromszor játszott eddig egymással a szezonban a Fehérvár és az Innsbruck, és eddig mindig a hazai csapat nyert, és kivétel nélkül egyetlen góllal. 6 meccsből 6 győzelem, 18-ból 17 megszerzett pont, ez a november eddigi legjobb csapatává tette a Fehérvár AV19-et az egész ligában. Ezzel pedig a Volán már a felsőházat ostromolja, annak ellenére, hogy a sérülések továbbra sem kerülik el a fehérváriakat. Ennek köszönhetően csütörtökön is újoncot avatott a csapat, első meccsére készülődhetett Korbuly Gergely.

Az első harmad ismét azt mutatta, hogy nem lesz góleső ezen az estén sem. Lövöldöztek kapura a csapatok, kicsit többet a hazaiak, de egyik lövést követően sem szólalt meg a duda. Húsz perc után a gólszerzési kísérletekben száma 13-5-ös innsbrucki előnyt mutatott, de ez nem jelentett semmit, hiszen az állás 0-0 volt az első szünet előtt. Ami nem ment az első játékrészben, azt huszonegy másodperc alatt megoldották a vendéglátók, Tyler Spurgeon passzá követően Hunter Bishop juttatta Hetényi Zoltán mögé a korongot. Ezek után sajnos jobbára hazai próbálkozások jellemezték a mérkőzést, de különösebb eredmény nélkül, egyedül a kiállítások borzolták a kedélyeket. amiben bizony élen járt a Volán. A harmad vége nagyon feszültre sikeredett, a dudaszót követően kisebb verekedés alakult ki a pályán, amibe még Hetényi Zoltán is belekeveredett, így lassan jutottak a csapatok az öltözőbe.

Rob Pallinnak a szünetben úgy tűnt sikerül kidolgoznia a győztes taktikát, Kóger Dániel egyenlített, és a harmad végén átvette a FAV19 az irányítást, de sajnos későn, maradt a rendes játékidőben az 1-1-es döntetlen, következhetett a hosszabbítás. majd gól híján a büntetők. Nagy Gergő és Chris Francis is belőtte fehérvári részről, a túloldalon pedig csak Bishop, így meglett sorozatban a hetedik diadal.

Szombaton 19:15-kor nekifuthat a nyolcadiknak is a Volán a Dornbirn ellen.

HC TWK INNSBRUCK–FEHÉRVÁR AV19 bü. 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1 )

Innsbruck, 1200 néző, v.: Berneker, Smetana

Innsbruck: Chiodo – Lammers, Hahn, Ulmer, Pedevilla, Vanballegooie – Bishop 1, Spurgeon (1), Hörtnagl, Liffiton, Schaus – Schuller, Valdix, Mössmer, Ross, Saringer – Hanschitz, Steinacher, Frischmann, Ebner, Schramm. Vezetőedző: Christer Olsson.

FAV19: Hetényi – Kóger 1, Nagy G., Sárpátki (1), Brocklehurst, Martinelli – Orban B., Bodó, Vincze P., Wehrs, Orbán A. – Kovács Cs., Benk, Connolly, Szaller, Korbuly – Szabó K., Francis, Kocsis. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 10 illetve 26 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!