Fehérvár AV19

2016.01.24. 18:38

EBEL: Megtört a Ljubljana is, a középszakasz második fordulójában is nyert a Fehérvár

Ljubljana – Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszában az Olimpija Ljubljana vendégeként folytatta a küzdelemsorozatot a Fehérvár AV19.

Ferencz Balázs

A középszakaszban minden egyes pontnak különleges jelentősége van, így a tény, hogy a Fehérvár AV19 egy hosszabbításban szerzett góllal zárult összecsapáson le tudta győzni a Graz 99ers együttesét a nyitányon, plusz erőket mozgósíthatott a csapatban a folytatásra. Az alapszakaszt az utolsó helyen záró Olimpija Ljubljana új szikráktól lobogva szintén hosszabbításban múlta felül a Villach gárdáját, így korántsem számíthatott könnyű menetre a Volán Szlovéniában.

– A Ljubljana biztos, hogy a legutóbbi győzelme után nagy önbizalommal játszik majd. Hogy nyerni tudjunk idegenben a legjobbunkat kell hoznunk, a 100 százaléknál is többet kell nyújtanunk. Készen kell állnunk, és el kell viselnünk majd jó néhány zúzódást és horzsolást, még jó, hogy lesz kéznél jég – tekintett előre a ljubljanai meccs előtt Hannu Järvenpää, a fehérváriak mestere.

Szerencsére az Ördögök nem billentek ki a Graz ellen villantott ritmusból, és a Hala Tivoliban is remekül kezdtek. A 4. percben Wehrs lekészítése után Kóger Dániel szerzett vezetést a Volánnak. A fehérváriak irányították a játékot az első harmadban, de az előnyt nem sikerült növelni.

Nem úgy a középső periódusban. Az emberelőnyökkel eddig hadilábon álló Fehérvár az első fórt gólra váltotta. A 23. percben Brocklehurst passza után Chris Francis Roy mamutjai között juttatta a pakkot a szlovén kapuba, 0-2.

A Fehérvár AV19 az utolsó harmadban  is uralta a játékot éppúgy, ahogy az első kettőben. Az Olimpija képtelen volt élni sorozatos emberelőnyeivel, így törvényszerű volt, hogy büntet a Volán. Az 53. percben Kovács Csaba passzát váltotta gólra Sikorcin Ladislav, 0-3. A végén lehozta kapusát az Olimpija, így Kovács Csaba üres kapura adhatta meg a kegyelemdöfést.

Olimpija Ljubljana–Fehérvár AV19 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Ljubljana, Hala Tivoli, 1402 néző.

Vezette: Kellner, Siegel (Nothegger, Smeibidlo).

Olimpija Ljubljana: Roy – Cepon, Logar, Pesut, Music, Koblar – Tavzelj, Batic, Koren, Pem, Nagtzaam – Selan, Kraigher, Hadzic, Hocevar, Uduc – Sitar, Sotlar. Vezetőedző: Fabian Dahlem.

Fehérvár AV19: Rajna – Brocklehurst (1), Martinelli, Kóger 1, Sarauer, Banham – Wehrs (1), Szirányi, Kovács 1(ük) (1), Bartalis, Sikorcin 1 – Varga, Manavian, Nagy, Francis 1(ee), Bodo – Orbán A., Sárpátki, Vincze, Benk, Orban B. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállíátsok: 8 ill. 16 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!