Fehérvár AV19

2015.05.22. 12:00

Egy csapat az EBEL-ben, egy a Mol Ligában

Székesfehérvár – Emlékezetes marad az EBEL 2014/2015-ös szezonja a Fehérvár AV19 számára, de mit hoz a jövő?

Bobory Balázs

A fehérvári szakosztály menedzsmentje a legizgalmasabb napokat éli jelenleg, több szempontból is.

Egyrészt a lejáró szerződésű játékosokkal, és a kiszemeltekkel javában zajlanak a tárgyalások, másrészt az anyagi stabilitást is meg kell valahogy teremteni.

Ocskay Gábor szakosztályigazgató azt nyilatkozta néhány hete a lapunknak, hogy egyelőre nem kicsi a baj, több mint százmillió forint adósságot görget maga előtt az egyesület, és nem lenne baj az új szezon kezdetére ezt rendezni.

Információink szerint a klubvezetés a jövő hét elején létfontosságú tárgyaláson vesz részt, ha ott sikerrel jár, akkor lehet szövögetni a nagyívű terveket, ha nem, akkor – Ocskay Gábor szavaival élve – „át kell gondolni a kabát méretét”.

A financiális stabilitás azért is fontos, mert a Fehérvár AV19 kérte felvételét a Mol Ligába is, ez pedig pluszköltséget jelent. A liga jövő héten határoz a két új jelentkező, a Fehérvár és a MAC Budapest indulásáról.

Itt pedig el is érkeztünk a játékosigazolásokhoz. A Volán a Mol Liga csapatban szereplő 15 akadémista néhány fehérvári nevelésű magyar játékost csábítana vissza, illetve elképzelhető, hogy két-három fiatal külföldi is csatlakozna a kerethez. Tyler Dietrich vezetőedző folyamatosan tárgyal, beszélget a kiszemeltekkel, a szerződésekben a tengerentúli mesternek természetesen döntő szava van.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!