Fehérvár AV19

2015.03.13. 21:34

Egyenlített a Bécs

A Vienna Capitals gárdája a ráadásban szerzett góllal megnyerte a negyedik összecsapást is és kiegyenlítette a párharcot.

Vienna Capitals – Fehérvár AV19 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után.

Albert-Schultz Eishalle, 5250 néző. Vezette: Gamper, Warschaw, Hribar, Pardatscher.

Vienna Capitals: Zaba – Iberer, Carson, Ferland, MacArthur, Foucault – Fraser, Lakos P., Magowan, Watkins, Fischer – Klimbacher, Peter, Nödl, Bois, Rotter – Hackl, Puschnik, Grosslercher, Schiechl, Hartl

Vezetőedző: Jim Boni

Fehérvár AV19: Engstrand – Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham – Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Marino – Orbán, Boivin, Benk, Sikorcin, Magosi – Tokaji, Hetényi P., Németh, Erdély, Vincze

Vezetőedző: Rob Pallin

Gólszerzők: MacArthur, Peter, illetve Sikorcin

Az előző meccsekhez hasonlóan ismét nagy elánnal kezdett a Capitals. Rotterék feltolták a védekezésüket, olykor két-három emberrel is letámadtak a fehérvári harmadban. Miután átvészeltük az első perceket, kijöttünk a szorításból. Sok lehetőségünk azonban nem volt, jól blokkolták próbálkozásainkat az osztrák bekkek. Végül mégis sikerült megszereznünk a vezetést, mindössze a második kapuralövésünkből! A 9. percben egy gyors kontra végén Magosi passzát Sikorcin küldte a hálóba (0-1). Az első tíz perc rohamai után kicsit kifogyott a szuflából a Bécs, sikerült is veszélyes helyzeteket kialakítani Zaba ketrece előtt; előbb Kóger lőhetett közelről, majd Banham tüzelt, de mindkét alkalommal hárított a sárgák hálóőre. Hat perccel az első harmad vége előtt egyenlített a Bécs: Ferland lőtte be élesen a pakkot a kapu elé, MacArthur még belepiszkált, a korong pedig átcsorgott Engtrand lábai között (1-1). A vége viszont a miénk volt: előbb Bartalis fonákja, majd Orbán távoli lövése riogatta a hazai szurkolókat, végül Magosi került helyzetbe, mindhiába, újabb gól már nem született.

A pihenő után Engstrand nagy védésével indult a középső játékrész, majd Watkins mehetett ki két percre, mert szabálytalanul odaszúrt kapusunknak. Ez volt a mérkőzés első kiállítása, de nem sikerült kihasználnunk a fórt. Bánhattuk, mert amint visszajött a bécsi, Marino is a büntetőpadon találta magát. A hazaiak sokkal veszélyesebben játszották meg az öt a négyet, szerencsére Engstrand őrizte jó formáját. Folyamatos volt a játék, villámgyorsan peregtek a percek. Öldöklő küzdelem folyt minden korongbirtoklásért, igazi playoff-meccset láthattak a szurkolók. Összességében veszélyesebben játszott a Bécs, a hazai fölényt jól mutatja, hogy 40 perc után 28-15 volt a kapuralövések száma oda. A harmad végén ismét voltak lehetőségeink, igaz, Rotter előtt adódott a legnagyobb gólszerzési esély, szerencsére közelről fölé bombázott. A játékrészt Lakos kiállítása zárta, az emberelőnyük áthúzódott a záró etapra is, így bizakodva várhattuk a folytatást.

Mint kiderült, öt a háromban kezdhettük a záró harmadot, ugyanis Foucault nem bírt magával a levonulásnál. Sajnos eltékozoltuk a kettős emberelőnyt is, ráadásul Kóger odaszúrt Zabának, így akárcsak korábban Watkins a másik oldalon, ő is mehetett ki két percre. A játékvezetésre egy szavunk sem lehetett, kiválóan vezették a mérkőzést Gamperék. Ahogy telt az idő, úgy fokozta a nyomást a Capitals, nem is bírtuk ki a végéig. Hat perccel a végső dudaszó előtt Lakos lőtt, a játékvezetők sípoltak, majd Engstrand a saját kapujába segítette a pakkot – a gól viszont a játékmegszakítás után esett, így érvénytelenítették. Óriási szerencsénk volt! A meccs utolsó két zicceréből sem esett gól – előbb Sarauer húzta kapura éles szögből a pakkot, de Zaba időben visszaért, majd újfent Lakos került ajtó-ablak helyzetbe, de mellé durrantott. Következhetett a ráadás.

A hosszabbítás a rájátszás szabályai szerint az első gólig tartott, öt az öt ellen és húszperces harmadokkal. Mindössze két perce folyt a játék, amikor Peter lőtt távolról, Engstrand elől takarták a kilátást, így a korong akadálytalanul vágódott a hálóba (2-1). Ezzel a Capitals megnyerte a mérkőzést és 2-2-re alakította a sorozatot.

Folytatás hétfőn, immár Székesfehérváron. A negyeddöntő 5. mérkőzésére március 15-én (vasárnap) 16-19 óráig lehet elővételben jegyeket vásárolni az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!