Fehérvár AV19

2015.01.29. 15:40

Elég lesz egy pontocska is - A Fehérvár AV19 megválthatja jegyét a rájátszásba

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorong-csapata már csütörtökön elindult Innsbruckba, ahol pénteken, 19.15-től az EBEL alapszakaszának utolsó előtti fordulójában lép jégre.

Bobory Balázs

Mégpedig egy igen fontos mérkőzésen...

Nem múlik más a pénteki összecsapáson, mint a nagy álom megvalósulása, a felsőházas-, egyben a playoff-szereplés kivívása. Mindehhez elég egyetlen pontot szerezni az alapszakasz 43. játéknapján az Innsbruck otthonában.

A Volán csapatbusza már csütörtökön reggel kigördült a Raktár utcai parkolóból és elindult a távoli Tirolba. Nem utazhatott el a többiekkel két meghatározó, vállsérüléssel bajlódó védő, a csapatkapitány Tokaji Viktor, illetve a légiós Mike Boivin, nélkülük kell most megoldani Innsbruckban a feladatot.

Brandon Marino (balra) is sokat tehet azért, hogy pénteken pontot szerezzen a Fehérvár AV19 (Fotó: Molnár Artúr)

Erre azért megvan minden esély, a Fehérvár remek formába lendült, legutóbbi három mérkőzését egytől egyig megnyerte, ráadásul a hajrára úgy tűnik összeállt a csapat védekezése is, mindössze négy gólt kapott 183 perc alatt az alakulat. Az előző fordulóban egy nem túl szép, küzdelmes mérkőzésen éppen az Innsbruckot verték a fehérváriak 3-1-re. Akkor azt láttuk, hogy jobbak az Ördögök, de az osztrák együttesben is több a potenciál, mint amit a jelenlegi helyezése mutat.

- Legutóbb tökéletesen sikerült megvalósítani a tervünket: biztonságosan védekeztünk, és abból vezettünk veszélyes kontrákat - mondta az elutazás előtt Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. - Ezen kívül rengeteg lövést blokkoltak a játékosaim a kapunk előtt. Ahhoz, hogy ismét eredményesek legyünk, ugyanazt a játékot kell produkálnunk. Szükségünk lesz újra egy jó kapusteljesítményre és a speciális egységeink hatékony játékára. Szeretnénk a Cápák otthonában két pontot szerezni, annak ellenére, hogy egy is elég lenne a felsőházhoz. Jó lenne bónuszpontot vinni a középszakaszba. Pénteken minden játékosomtól kivételes teljesítményre lesz szükség, hogy megvalósuljon az álmunk és bekerüljünk a rájátszásba.

Az Innsbruck és a Fehérvár előző három találkozásából a magyar csapat került ki jól, két 3-1-es győzelme mellett egyszer hosszabbítást követően 4-3-ra nyert.

Persze az Innsbrucknak is vannak még álmai, céljai az alapszakaszban, történetesen az, hogy vigyen magával pontot a középszakasz alsóházába.

- Ahhoz, hogy erre legyen esélyünk, mindenképpen meg kell vernünk a Fehérvárt! - jelentette ki az innsbruckiak csatára, Alexander Höller. Sokkal jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket, mint legutóbb.

Ezzel együtt a nagyobb teher a Volán játékosainak vállát nyomja, még akkor is, ha több szempontból is jelentős az előnyük a tabellán hetedik helyen álló Bozennel szemben. Ha a kék-fehéreknek esetleg nem sikerülne pénteken nyerni Innsbruckban, még mindig van lehetőségük megtenni az utolsó lépést vasárnap a Znojmo ellen, ráadásul hazai jégen. A Bozen pedig már nem hibázhat az alapszakaszban, két mérkőzésből kettőt kell nyernie, előbb Klagenfurtban, majd zárásként Linzben. Mindezt úgy, hogy újra hatalmas anyagi problémák ütötték fel a fejüket a dél-tiroli együttesnél, jelenleg éppen a konditeremben található gépeket árverezik el.

Nagyjából minden a Fehérvár mellett szól, és tiszta szívből reménykedhetünk, hogy péntek este révbe ér az Ördögök hajója. Egy pont kell, minden további tervről ráérünk utána beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!