Fehérvár AV19

2016.03.17. 14:03

Ellenfélre vár a Fehérvár AV19

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 U18-as jégkorong csapata a Jesenice fiataljainak legyőzésével bejutott az Erste Bank Juniors League döntőjébe, s ellenfelére vár.

Ferencz Balázs

A fehérváriak az elődöntőben hazai jégen fölényes, 7-2-es diadalt arattak a HD Jesenice felett. Akkor Makovics, Kiss Patrik, Vincze, Madácsi, Császár, Mihály és Szabó Bence is bevette a korábban szebb napokat látott szlovénok kapuját.

- Az első harmadban úgy nekiestünk a Jesenicének, hogy nem hagytunk kétséget afelől, hogy ki szeretné megnyerni ezt a párharcot - tekintett vissza az elődöntő első összecsapására Kiss Dávid, a Fehérvár AV19 ifistáinak vezetőedzője, akit meglepett a Jesenice a szerdai, idegenbeli randevún, melyen a Volán hosszabbításban nyert Makovics, Tóth Renátó, Császár és Vas góljaival 4-3-ra.

- Arra számítottam, hogy nekünk ront majd a Jesenice. Azonban mintha feladták volna a csatát, vagy csak egyszerűen ennyire biztonsági hokit akartak játszani, mindenesetre 2-0-s előnyre tettünk szert. Ennek ellenére nem játszottunk jól, hagytuk, hogy felébredjenek a szlovénok. Magunkra húztuk őket, s kiegyenlítettek. Végülis jól zárult a túra, mert a hosszabbítás 25. másodpercében sikerült egy egyszerű, ártatlan kékvonalas lövéssel nyernünk. Szerencsével ugyan, de sikerrel zártuk az elődöntőt - mondta a tréner, aki szerint motiváltak a játékosok.

A Fehérvár AV19 U18-as csapata Kiss Dávid (alul b3) vezetőedző irányításával a döntőig menetelt
Fotó: erstebankliga.at

- Nem lehet más a célja a csapatnak, csakis a végső győzelem. Vagy egy nagyon éles Salzburg lesz az ellenfelünk, mely csapatnak bő a kerete, vagy éppen a magyar bajnoki döntőben is rivális MAC jut a fináléba. A lehető legrövidebb idő alatt lezártuk az elődöntőt, így a több pihenő a mi malmunkra hajthatja a vizet. Több időnk jut a felkészülésre, ki tudjuk elemezni a leendő ellenfeleket.

A korábban játékosként Salzburgban is nevelkedő Kiss Dávid nem feltétlenül vágyik magyar döntőre.

- Miután a MAC Budapesttel vívjuk a magyar bajnoki döntőt, így jobban örülnék annak, ha a Salzburg jutna az osztrák liga fináléjába. A Red Bullal még csak egyszer találkoztunk a szezonban, akkor meg is vertek minket 6-2-re, nem ártana visszavágni. Én is kötődöm Salzburghoz, ott dolgoznak a régi edzőim, ismerős az akadémia, mindemellett tavaly is velük döntőztünk az U20-as csapattal. Ugyanakkor magyarként nem kívánhatom, hogy egy másik magyar csapat búcsúzzon a sorozatból. Bárki is legyen az ellenfél, mi felkészülten várjuk - fogalmazott Kiss Dávid. A két győzelemig tartó finálé március 23-án rajtol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!