Fehérvár AV19

2015.06.04. 12:24

Erdély Csanád Amerikát választotta

Hosszas dilemmázás után Erdély Csanád döntött, a 19 éves válogatott center egy időre elköszön Székesfehérvártól, hogy Észak-Amerikában váltsa valóra az álmait. Csani már a jövő héten elutazik az USHL-ben szereplő Sioux Falls Stampede együtteséhez, hogy egy hétig ismerkedjen pályafutása következő állomáshelyével.

Bobory Balázs

Erdély Csanád áprilisban a magyar válogatottal feljutást ünnepelhetett Krakkóban, május elején pedig egyéb oka is lehetett az örömre, hiszen Észak-Amerikai legerősebb juniorligájába draftolta Sioux Falls Stampede együttese. Csaninak gondolkodnia, és döntenie kellett a tengerentúli karrier, és a stabil EBEL-szereplés között. Csütörtökön kiderült: előbbire szavazott.

_ Sokat beszélgettem az amerikai együttes általános menedzserével, egyben a vezetőedzővel, Scott Owensszel, aki  hangsúlyozta, hogy komoly terveik vannak velem, nem perembernek vinnének ki. Természetesen nagy álmom az a három betűs liga, amelyben még magyar játékos nem szerepelt, de egyelőre csak a lehetőséget kaptam meg, nekem kell élni vele. Jövő héten szerdán egy hétre elutazok az Egyesült Államokba, ahol személyesen is találkozom a klub vezetőivel, edzőivel, azzal a családdal, ahol élni fogok. Immár három hete edzek Tyler Dietrich irányítása alatt, van minden, mi szem-szájnak ingere... Eddig minden héten volt 3000 méteres futás, aki 11 perc alatt teljesítette a távot, a következő kettőről felmentést kapott. Én még egy picit messze vagyok ettől az időtől. A lényeg, hogy a teljes nyári felkészülést itthon végzem, és csak augusztus végén utazom ki végleg az Egyesült Államokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!