Fehérvár AV19

2015.05.08. 13:43

Erdély Csanád az USHL draftlistáján

Akár a legerősebb amerikai juniorligában is folytathatja fiatal támadónk.

A Fehérvár AV19 válogatott csatára maga is meglepődött, amikor a Sioux Fall Stampede csapata az USHL draft 14. körében lefoglalta a jövő évi játékjogát. A csapat a 2014/2015-ös szezonban alapszakasz győztesként került a playoffba, ahonnan szintén elsőként jutott az USHL döntőjébe, ami még jelenleg is tart.

- Szinte semmit sem tudtam erről a ligáról előzetesen, de azóta tájékozódtam – mondta a 19 éves támadó. - A menedzserem hívott fel tegnap, és elmondta, hogy draftoltak. Nagyon váratlanul ért ez a lehetőség, de örülök, hogy a legerősebb amerikai juniorligába kerülhetek. A liga nagyban hasonlít a kanadai juniorligához (CHL, ennek része a WHL, ahol a Székesfehérváron nevelkedett Láday Tamás is játszik - a szerk.), de az a különbség, hogy innen sokan egyetemi ligába mennek tovább. A USHL es CHL adja minden évben a legtöbb NHL drafton elkelt játékost.

A ligából indult többek között Gordie Howe vagy T.J. Oshie is. A 2014/2015-ös idényben 47 EBEL-mérkőzésen 4 gólt és 4 gólpasszt szerző Erdély még nem döntött a folytatásról.

- Mint minden más, ez is csak egy lehetőség. Nem feltétlen kell vele élni, de ha úgy döntök, hogy menni szeretnék, akkor viszont csak ebben a csapatban játszhatok. Annyira új meg ez az egész nekem, hogy nem volt időm átgondolni, hogyan lesz tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!