Fehérvár AV19

2015.08.25. 13:20

Nagy Gergő szerint bármire képes lehet a fehérvári hokicsapat

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata számára az egyik legnagyobb erősítés lehet a következő szezonra Nagy Gergő, aki két éves észak-amerikai légióskodás után tért haza.

Bobory Balázs

- Amerikai, vagy fehérvári jégen jobb edzeni?

- Jó kérdés, maradjunk annyiban, hogy nagyszerű környezetbe csöppentem, kiváló a légkör a csapaton belül, nagyon együtt van a brigád - válaszolta Nagy Gergő. - Próbáljuk húzni egymást, még jobb teljesítményre sarkallni, ha kell, akkor zrikálva, csipkelődve, nincs sértődés.

- Mi változott azóta, amióta eligazolt Fehérvárról?

- Az öltözőbe például felkerültek motivációs mondatok, szavak, megújult ez a része a csarnoknak. Aztán épült egy új pálya, ahol edzünk, de remélem, hogy a szezon közben visszamegyünk a régire, mert mégis jobb ott meccselni, ahol tréningezel is. Változott a szakmai munka, amikor elmentem, Kevin Primeau volt a vezetőedző, lényegében miatta távoztam. Most Rob Pallinnel és Sille Tamással dolgozunk, akik jól kiegészítik egymást.

Nagy Gergő egy négy évvel ezelőtti felvételen. Bevallása szerint sokkal érettebb lett azóta

- Miben változott Nagy Gergő, amióta elment?

- Ha lehet, ezt kérdezze meg néhány csapattársamtól. Az biztos, hogy több munkát végzek, mint három-négy éve, azt hiszem, sokkal érettebb lettem.

- Hogy érezte magát az elmúlt hetek edzőmérkőzésein?

- A legutolsón speciel nem a legjobban. A DEL-ben szereplő Straubing Tigers ellen fegyelmezetlen volt a csapat, sok kiállítást szedtünk össze, nem úgy játszottunk, ahogy egy német élvonalbeli együttes ellen kellene. Ennek a vezetőedző teljesen jogosan hangot is adott. Azt mondom, jobb, hogy most jöttek elő a hibák, mint a szezonnyitó Klagenfurt elleni mérkőzésen.

- Azért sikerekben is volt része, elég csak a két szlovák extraligás ellenfél legyőzésére gondolni.

- Az edzőmérkőzések sorozata a lengyel Tychy elleni elvesztett összecsapással kezdődött, ekkor még szinte azt sem tudtuk, hogy fűzzük be a korcsolyánkat. Aztán a két szlovák együttes ellen már sokkal jobban ment a játék mindenkinek, sikerült is nyerni. A már említett Straubing elleni találkozó előtt egy hosszú buszozást követően játszottunk a német harmadosztályú Landshuttal, amely ugyan tempójában elmaradt a korábbi csatáktól, mégis élveztük, jó volt jég, sok mindent gyakorolhattunk. Úgy gondolom, sikerült jó felkészülési programot összerakni, szükségünk van a kemény csatákra, hogy szembesüljünk a hiányosságainkkal még a tétmeccsek előtt.

- Sejti már, kik lehetnek a sortársai?

- Többnyire Kóger Danival szerepeltem együtt a meccseken, edzéseken, harmadik támadóként játszott mellettünk Sárpátki Tamás és Becze Tihamér is. Sarauer Andrew visszatérésével mindez változhat, de a napokban lassan letisztul, milyen összeállításban léphetünk jégre. Az biztos, szeretnék fontos láncszeme lenni a Fehérvárnak.

- Beszélgetett Rob Pallinnel arról, milyen feladatokat kap a jégen, mi lesz a szerepköre?

- Igen, de ez hadd maradjon a mi titkunk.

- Mire lehet képes a Volán a következő szezonban?

- Szerintem tehetséges csapatunk van, ha az akarattal, a küzdő- és csapatszellemmel nem lesz baj, akkor bármire képesek lehetünk. Senki nem úgy megy ki egy meccsre, hogy ki akar kapni, mi sem, a szívünket-lelkünket kitesszük majd a pályára.

- Teljesülhet a régi álom, a legjobb négy közé jutás?

- Január környékén ebből a szempontból okosabbak leszünk, de van potenciál a csapatban. Ez a keret erős, optimisták lehetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!