Fehérvár AV19

2014.12.28. 19:50

Fehérvár AV19: a negyedik vereség zsinórban

Bécs - Negyedik vereségét szenvedte el zsinórban a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL-ben, az Ördögök egygólos mérkőzésen kaptak ki vasárnap Bécsben.

Bobory Balázs

A Jézuska nem hozta, hanem elvitte a gólokat.

A karácsonyi, Linz elleni összecsapáson még Benk András valahogy bevágott egy korongot a hálóba, vasárnap Bécsben már senki nem akadt, aki túljárt volna a Vienna Capitals kapusa, Matthew Zaba eszén.

A bécsiek 31 esztendős hálóőre nagyszerű estét fogott ki, hiszen összesen 43 lövést hatástalanított hatvan perc során, így egyértelműen az est hőse lett tökéletes teljesítményével. Itt egy pillanatra meg kell állnunk, és nem szabad elmennünk a fehérváriak portása, Christian Engstrand produkciója mellett, a svéd légiós is parádézott, 96 százalékos hatékonysággal védett, csak egyszer engedett, a 37. percben Sven Klimbacher lövésénél. Ez a lövés azonban eldöntötte a két pont sorsát, a Capitals játékosai korizhattak le mosolygósan a jégről.

A bécsi kapus, Matthew Zaba visszaverte Jeff Lovecchio, és a többi fehérvári rohamait

Pedig könnyedén megszakadhatott volna a fehérváriak rossz szériája, ha picit pontosabbak a befejezéseknél. Enyhe megfogalmazás, hogy a két alakulat kiegyenlített csatát vívott, valamivel a vendégek álltak közelebb a sikerhez, persze jégkorongban nem a pontozóbírák döntenek, hanem a gólok.

Már az első harmad is nagy iramot hozott, a Volán előtt több kecsegtető lehetőség is akadt, amellyel nem sikerült élni. A folytatásban azt állapíthattuk meg, hogy hiába kerül szépen lövőhelyzetbe a Fehérvár emberelőnyben, nem sikerül kihasználni a fórokat, pedig a hatékony speciális sorokra égetően szükség lenne. Ráadásul a második harmad végén megszületett a bécsi vezető gól, így futni kellett az eredmény után.

El is kezdte a záró periódusban a nagy hajrát a kék-fehér társaság, de nem jött a megváltóként várt gól. A harmad második felében előbb elcserélte magát a Volán, majd Sikorcint küldték a büntetőpadra, de a Vienna nem tudta eldönteni a mérkőzést. Ahogy az várható volt, az utolsó pillanatokban mindent megpróbált Rob Pallin, a Fehérvár mestere, és kapusát is mezőnyjátékosra cserélte.

Ahogy azt már korábban említettük: Matt Zaba az utolsó pillanatig koncentrált, és még a végén is lövést védett, shutouttal zárta a mérkőzést.

A végső dudaszó után kitört a feszültség a játékosokból, repkedtek a kiállítások, de a tényen már semmi nem változott, a Fehérvár pont nélkül maradt.

Kedden talán sikerül megszakítani a rossz sorozatot, a Red Bull Salzburg látogat a Raktár utcába.

Vienna Capitals - Fehérvár AV19 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Bécs, 5700 néző. Vezette: Gamper, Nagy, Pardatscher.

Vienna: Zaba Iberer (1), Lakos, Ferland, MacArthur, Foucault Carson, Peter, Sylvester (1), Watkins, Rotter Klimbacher 1, Hackl, Nödl, Schiechl, Großlercher Fraser, Bauer, Fischer, Puschnik. Vezetőedző: Tom Pokel.

Fehérvár: Engstrand Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Kóger Wehrs, Szirányi, Marino, Bartalis, Kovács Cs. Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi Reiter, Hetényi P., Vincze P., Erdély, Németh A. Vezetőedző: Rob Pallin.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!