Fehérvár AV19

2015.12.22. 20:49

Fehérvár AV19: eredménytelen támadójáték, nem sikerült a pontszerzés a Villach ellen

Villach – Először megy látogatóba Villachba a Fehérvár, a két kék-fehér csapat a felsőházba kerülésért vív öldöklő harcot.

Szupkai Gábor

A Villach hét legutóbbi hazai mérkőzését megnyerte, 19 pontot szereztek és csak kilenc alkalommal kellett gól miatt szomorkodniuk, így egy jó formában lévő csapattal kell felvennie a versenyt a Volánnak. Ráadásul az osztrákok legutóbb győztesen távoztak a jégről a karintiai derbin a Klagenfurt ellen, így a lélektani előny akár lehetne Greg Holst csapatánál, de a Fehérvár AV19 pedig a Grazot győzte le nehézkes kezdést követően, elég fölényesen. Eddig kétszer találkozott Fehérváron a két csapat, mindketten 3-3 pontot szereztek, kétgólos, rendes játékidős győzelmekkel.

A Fehérvár kapujában Hetényi Zoltán kezdett, és a csapatba visszatért Brendan Connolly. Reménykedtünk, hogy ezúttal nem ragad be a rajtnál a FAV19, de sajnos csalódnunk kellett, mert kevesebb mint kettő perc kellett a Villachnak a vezetés megszerzésére. Dustin Johner lövésre szánta el magát, és Hetényi Zoltán lepkéskesztyűje mellett a korong utat talált a kapuba. Még a hazai játékosok is késve kezdtek ünnepelni, mert ők sem vették észre, hogy ez bizony gól. A harmad hátralévő részében csupán kiállítások kerültek a jegyzőkönyvbe, az eredményjelző tehát húsz perc után egy gólos hazai vezetést mutatott, az egyenlő kapuralövési arány dacára.

Az első szünet után hasonlóan folytatódott a játék, nagyobb helyzetei voltak a FAV19-nek, de sajnos a kiállítások gyűjtésében is eredményesebbek voltak a Volán játékosai, ebből kétszer annyit szedtek össze a középső játékrészben mint a vendéglátók. Amiben viszont továbbra is a Villach állt jobban, az a gólok száma, így két harmad után úgy állt a mérkőzés, hogy a fehérváriak pont nélkül utaznak haza.

A harmadik harmad kezdése pedig ezt az érzést erősítette, hiszen újra borzalmasra sikeredett a start. Kevesebb mint másfél perc elteltével már kettővel vezettek a hazaiak, ezúttal az első gólnál segédkező Brock McBride vállalta magára a munka örömtelibb részét, azaz a gólszerzést. Ráadásul nem is ez volt az utolsó, Ziga Pance is betalált, és tizenegy perccel a vége előtt reménytelenné vált a helyzet a három gólos hazai vezetéssel. Folytatás szombaton a Raktár utcában a Linz ellen.

EC Villacher SV–Fehérvár AV19 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Stadthalle Villach, 3399 néző, v.: Nikolic, Widmann (Loicht, Schauer)

EC VSV: Herzog – Kelly (1), Kreuter, Pance 1, Schofield (1), Alagic – Bacher, Sclacher, Leiler, Hunter (1), Petrik (1) – Mühlstein, McKiernan, Platzer, Verlic, Nageler – Karitnig, Jennes, Gelfanov (1), McBride 1 (1), Johner 1. Vezetőedző: Greg Holst.

Fehérvár AV19: Hetényi – Martinelli, Brocklehurst, Kóger, Nagy G., Sárpátki – Wehrs, Varga A., Kovács Cs., Sarauer, Bartalis – Manavian, Szirányi, Connolly, Francis, Bodó – Orbán, Benk, Sikorcin, Vincze. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 17 illetve 19 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!