Fehérvár AV19

2015.10.18. 18:16

Fehérvár AV19: gólszüret helyett fiaskó

Székesfehérvár – Nem volt szerencséje a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának az EBEL 13. fordulójában, megint a Graz 99ers nyert.

Ferencz Balázs

Graz után Graz. Akár unalmas is lehet ugyanazon együttes ellen 48 órán belül jégre korcsolyázni, ám a Fehérvár AV19 esetében erről szó sem lehetett. Az alsóházi rangadón pénteken az osztrák városban a 99-esek harcolták ki a győzelmet a hosszabbításban, ami után egyértelmű volt: Rob Pallin alakulatának hazai jégen kötelező a győzelem. „Meg kell szereznünk a három pontot! Pénteken a második és a harmadik harmadban is jobbak voltunk a Graznál, ezt kell folytatnunk. Hazai pályán gyorsan és keményen kell játszanunk” – vélekedett a fehérváriak vezetőedzője a vasárnap esti derbi előtt, s nem csalódhatott legényeiben az első harmad után. Gyorsan és keményen játszott a Volán, azonban hiába dolgoztak ki egy raklapnyi helyzetet a kék-fehérek, a győzelemhez vezető út kövei, azaz a gólok nem érkeztek meg. Az elmúlt napokban sok sérült visszatért a csapatba, ráadásul Ryan Kinasevich személyében egy új csatár, a horvát-kanadai kettős állampolgárságú hokis is bemutatkozhatott, de Pallin-mester szavaival élve még össze kell gyúrni az együttest. A játékkal nem volt gond a Graz ellen sem, de tény, a helyzetkihasználás pocsék volt. Bárhonnan vették is célba az osztrák kaput Kógerék, Sebastian Dahm minden egyes alkalommal résen volt.

A középső periódusban előbb egy, az első játékrészből áthúzódó kiállítást, majd egy grazi kettős emberelőnyt is sikerült kivédekeznie a Fehérvárnak. Ahogy rendezték a sorokat a hazaiak, úgy lendültek offenzívába, de továbbra is eredménytelenül. Brocklehurst például ziccert rontott, majd az ellentámadásból, tulajdonképpen a semmiből szerzett vezetést a Graz Poulsen révén, aki kipókhálózta a bal felsőt. Ezután szinte állandóan melegítette valaki a büntetőpadot mindkét oldalon, s a 33. percben Connolly éppen akkor táncoltatta ki Dahm-kapust a ketrec elől, majd helyezett az üres kapuba, amikor emberhátrányban játszott a Volán, 1-1. Nagy kő esett le a szívekről a csarnokban, de kellemetlenül hamar zúdult rá egy újabb súlyos darab: 43 másodperc elteltével MacArthur használta ki a grazi fórt, 1-2. A harmad utolsó percében Sikorcin ziccerét védte Dahm spárgázva úgy, hogy Siki álla felszakadt egy ütőtől az akció közben, majd még ugyanebből a támadásból, 13 másodperccel a játékrász vége előtt egyenlített a Volán, Kevin Wehrs gyötörte a pakkot a kapuba, 2-2.

A harmadik harmadban sem hagyott alább a fehérváriak lendülete, folyamatos ostrom alatt tartották a grazi kaput, de Dahm hősiesen őrizte azt, semmi nem ment be. Hosszabbításra kényszerült a Volán, s ahogy két napja Grazban, itt is az osztrákok örülhettek, Brophey döntött.

Fehérvár AV19–Graz 99ers 2-3 hosszabbítás után (0-0, 2-2, 0-0, 0-1)

Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 3281 néző. V.: Piragic, Trilar

FAV19: Rajna – Brocklehurst, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham (1) – Varga, Orbán, Kovács Cs., Sikorcin, Nagy G. – Wehrs 1, Martinelli, Connolly 1(eh), Francis, Kinasewich – Benk, Sille, Vincze P. Vezetőedző: Rob Pallin.

Graz: Dahm – Mitchell, Kovacevic, Brophey 1, Fornataro, De Simone (1) – Little, Strohmeier, MacArthur 1(ee), Werner (1), Poulsen 1 – Unterweger (1), Marcou, Almtorp, Pinter, Woger – Natter, Konradsheim, Pirmann, Zusevics, Zierer. Vezetőedző: Ivo Jan.

Kiállítások: 16 illetve 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!