Fehérvár AV19

2016.01.01. 19:10

Fehérvár AV19: nem hozott vigaszt az új év

Ljubljana – Az Erste Bank Eishockey Liga 38. fordulójában a sereghajtó Olimpija Ljubljana látta vendégül a Fehérvár AV19 jégkorong csapatát.

Ferencz Balázs

Olimpija Ljubljana–Fehérvár AV19 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Ljubljana, Hala Tivoli, 810 néző. Vezette: Gruber, Ziegel.

Olimpija Ljubljana: Trelz – Selan, Cepon, Nagtzaam, Koren, Hocevar – Tavzelj, Logar, Pesut, Kalan, Koblar 1 – Batic, Planko, Hadzic, Music, Sotlar 1 – Ulamec. Vezetőedző: Fabian Dahlem.

Fehérvár AV19: Hetényi – Wehrs, Martinelli, Nagy, Bartalis, Kóger 1 – Orbán, Szirányi, Kovács, Francis, Bodo – Varga, Manavian, Benk, Sikorcin, Vincze – Brocklehurst, Sarauer, Sárpátki. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 6 ill. 10 perc.

Az EBEL 38. fordulója nem engedte, hogy önfeledt mulatozással búcsúztassák a 2015-ös esztendőt a Fehérvár AV19 játékosai, hiszen rögtön az új év első napján jégre parancsolta a liga csapatait. A fehérváriaknak nem is volt túl sok okuk az örömködésre, hiszen a Red Bull Salzburgtól és a Vienna Capitalstól is vereséget szenvedtek hazai pályán, így a realitás talaján maradva nem adhatunk sok esélyt a gárdának arra, hogy elérje a biztos rájátszást jelentő hatodik helyet. Így most már talán a középszakaszra kell koncentrálnia a hullámvasúton utazó Fehérvárnak. Talán épp ezért nyúlt bele a sorok összetételébe a vezetőedző, Rob Pallin.

Az Olimpija otthonában nem játszott Connolly, emellett Sarauer, Sárpátki, és az utóbbi meccseken sok kapott gólnál jégen poroszkáló Brocklehurst is a negyedik sorba került, Martinelli Wehrs-szel bekkelt, és a Kóger-Nagy duó mellé Bartalis került fel az első sorba. Az EBEL sereghajtójának vendégeként a felforgatott egységekkel is a kötelező győzelem reményében cikáztak a fehérváriak, de az első harmadban csak a jeget forgácsolták, gólnak nem örülhettek. Kiegyenlített volt a küzdelem, közel azonos arányban veszélyeztették az ellen kapuját a küzdők, s ez nem változott a középső periódusban sem. A találkozó első gólját a 28. perc hozta, Koblar Hetényi fölött helyezett a hálóba. Szerencsére nem maradt válasz nélkül a ljubljanai fricska, a harmad zárása előtt az agilisen hokizó Kóger Dániel egyenlített. Nagyot buktatták a támadó harmadban, de még épp az érkező Kóger elé passzolt, aki már nem hibázott, 1-1.

Az Olimpija kezdte jobban a záró harmadot. A 45. minutumban Selan lövése megpattant Sotlar kapu előtt jégre tett ütőjén, s a pakk Hetényi Zoltán lábai között a hálóba vágódott, 2-1. Ahogy a második játékrészben, úgy az utolsóban is a Volán volt valamivel veszélyesebb a kapura, de nem volt sok különbség a két csapat játéka között. Csupán annyi – s ez cseppet sem elhanyagolható tényező –, hogy a fehérváriak képtelen voltak bevenni többet a szlovén kaput. Ráadásul a vége előtt három perccel emberhátrányba került a Volán, vagyis minden esélye elszállt az egyenlítésre. Az utolsó 25 másodpercben kapusát is lehozta Pallin-mester, de a pontszerzés elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!