Fehérvár AV19

2016.02.04. 20:44

A középső harmadban döntötte el a meccset Fehérvár AV 19 a Brassó ellen

Székesfehérvár - A MOL Liga 47. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata győzelemmel zárta az alapszakaszt hazai jégen a Brassó ellen.

Káldor András

Fehérvár AV 19-ASC Corona Brasov 6-1 (1-0, 4-0, 1-1)

Székesfehérvár, 250 néző

Vezette: Babic, Vas, Pálkövi, Kis-Király

Fehérvár AV 19: Kalnins - KROGH (3), LÁDAY (2), Shupe, GRIVE 1 (1), HOLMBERG 3 - Szabó B., Szabó D., Szabó K., Reisz, Becze - Arany, VOKLA (1), Tóth G., Kocsis 1, HAMVAI 1 - Imre, Pillók (1), Reiter R. (1), Szita. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Brasov: TŐKE (Béres) - Bíró G., Nagy Cs., Mihály Á., Molnár Zs. (1), Virág Cs. - Mátyás, Bíró O., Márton Tranca 1, Bíró M. - Piszarenko, Balázs Zs., Fodor Cs., Petres, Péter Zs. - Popa, Balla, Anton, Fetes R., Fetes N. Vezetőedző: Keresztes Ottó

Kiállítás: 2 illetve 4 perc + 10 perc fegyelmi (Bíró M.)

Hamvai Szilárd is góllal járult hozzá a nagykülönbségű sikerhez

Ahhoz képest, hogy mondhatni tétnélküli volt a meccs alaposan bekezdett minkét csapat, és már az első percekben volt dolguk a kapusoknak bőven. Imre Patrik, aki első MOL Liga mérkőzésén lépett jégre szép lövéssel debütált a 3. percben, ám Tőke Zoltán László lekapta a rövid felső felé igyekvő korongot. Nem sokkal később Mitchell Holmberg kapuvas tövét találta el, és a korong ezt a tényt szokásától eltérően hangtalanul jelezte, Tőke, pedig a kapu jobb oldalánál lemerevedve leste mi történik a túlsó saroknál Nem bírta sokáig a hazaiak nyomását a Brassó, a 12. percben Holmberg egy kapu előtti kavarodás után már a gólvonal mögé továbbította a korongot. 1-0. Akár nagyobb arányú is lehetett volna a harmad végére a Volán előnye, de az akciókat néha kissé túlcifrázták a kék-fehérek. Az első szünet után továbbra is a Volán dominált, kapuja elő szorította ellenfelét, és a percben ismét Holmberg vette be közelről a vendégek ketrecét. 2-0. A gól után néhány pillanatnyi lélegzetvételhez jutott a Brassó, eljutottak ugyan Janis Kalnins kapujáig, sőt Bíró Mátyás még a kapuvasat is eltalálta, de ezen kívül többre nem tellett tőlük. Majd a 33. percben Vokla Roland ragyogó szólója után a centerezése is pontos volt, Kocsis Ferencnek már csak annyi dolga volt, hogy a kapuba emelje a pakkot. 3-0. Kezdett rendkívül egyoldalúvá válni a találkozó, és két perc múlva Alex Grieve is feliratkozott a gólszerzők közé. 4-0. A játékrész végén előnyből Holmberg megszerezte harmadik találatát is, mintegy keretbe foglalva ezt a húsz percet. 5-0.

A második szünet utána rendkívül aktív Hamvai Szilárd csatlakozott társához, felavatva ezzel a frissen beállt Béres Szilárdot. 6-0. Dicséretes, hogy a Brassó nem adta fel, és legalább belőtte a becsületgólt, Daniel Tranca továbbított a hálóba az 51. percben. 6-1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!