Fehérvár AV19

2015.06.24. 08:23

Fontos a versenyhelyzet

A Fehérvár AV19 az EBEL-ben, és a Mol Ligában is indít csapatot. Óriási lesz a verseny a játékosok között, és ez csak fejlődést eredményezhet.

Dietrich edző kitért a most érkezők és szerződést hosszabbítók szerepére:

"Korbuly Gergely, Arany Máté, Hamvai Szilárd és Szabó Dániel nagyot fejlődött az elmúlt szezonban. Értékesek a klub számára és mindannyian nagyon várják, hogy felnőtt szinten is kipróbálhassák magukat. Szabó Dániel csatárból lett védő és ezen a poszton is tehetségesnek bizonyult, így benne még nagy lehetőségek rejlenek ezen a poszton. Hegyi régi-új a csapatban és vezető szerepet várunk el tőle. Erős és sokoldalú játékos, ismeri a ligát és a játékosokat. Örülök, hogy nálunk játszik.”

A visszatérő Hegyi Ádám motiváltnak érzi magát a következő szezonban:

"Azért döntöttem így, mert mindenképp szerettem volna itthon játszani, hazai közönség előtt. Mégiscsak fehérvári vagyok, itt nőttem fel, itt tanultam hokizni, ezen kívül a vezetőedző tervei megnyerőek voltak számomra. Várom már a közös munkát! A csapattól minimum rájátszást várok, magamtól pedig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt, amihez úgy érzem, minden körülmény adott lesz Fehérváron! A MOL Ligás csapatba igazoltak,de a vezetés ismertette, hogy bármikor lehetőséget kaphat bárki a csapatból az EBEL-ben szereplésre, ezt természetesen bónuszként élném meg. Teszem a dolgom, segítem Tyler edző dolgát, a többi pedig majd alakul! A szezonra Kóger Dániellel, Hajós Rolanddal és Sofron Istvánnal készülünk egyénileg, irányított edzésterv alapján, ez mar tavaly is így volt es jól működött. Augusztus 3-ra tökéletes állapotban leszek!”

Reisz Áron már a MOL Liga szereplésre készül:

„Számunkra fiataloknak remek lehetőség a MOL Liga. Szerintem a legfontosabb az, hogy megtapasztaljuk es hozzászokjunk a felnőttek közti játékhoz. Hogy mennyire tudunk alkalmazkodni, annak hatalmas szerepe lesz a további karrierünkben. A ligában es a csapatunkban is sok olyan játékos lesz, akiktől tanulhatunk, mikor ellenük játszunk, akár meccsen, akar edzésen es minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy az így elsajátított dolgokat kamatoztassuk. Biztos vagyok benne, hogy csapaton belül is hatalmas lesz a versenyhelyzet, főleg , ha szabad átjárás lesz a MOL Liga es az EBEL között. Ez is csak több munkára ösztönzi a játékosokat és erre remek alkalmat kínál az új pálya is."

Ahogy Hegyi Ádám és Reisz Áron is említette, fontos lesz a felkészülési időszak, hiszen sokan itt mutathatják meg, mennyit fejlődtek a nyáron, és ez az időszak fogja véglegesen kialakítani a felnőtt csapatok kereteit is. Tyler Dietrich is az időszak fontosságát említette:

„Sokan azon játékosok közül, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek, már elég nagy EBEL tapasztalattal rendelkeznek és ezt a szintet a felkészülési időszak során még növelni szeretnénk. Ezek a srácok junior szinten már sokat elértek és teljesítettek a klubban és a válogatottal is és most igazi profikká válhatnak. Kornakker kiválóan teljesített minden szinten és nagyon várja, hogy a képességeit profi játékosok ellen tesztelhesse. Reisz Áron nem mindig kapja meg azt a nyilvános elismerést, amit érdemelne, de junior szinten nagyon sikeres játékos volt és idén is hasonlóképpen szeretne teljesíteni. Mindegyik játékos megkapja a lehetőséget Augusztusban és a szerepek, hogy ki játszik az EBEL, Mol Liga és U20 csapatban, ezután lesznek kiosztva. A klubon belüli verseny jó eszköz a kezünkben annak érdekében, hogy a legjobbat hozzuk ki a játékosokból.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!